Efter 31 år på SB - "Jag stormtrivs"

Lena Bergsten är nu förvaltare i Husby men har tidigare tackat ja till flera olika roller i företaget.

Vår medarbetare Lena i en fåtölj.

Här berättar Lena om sin resa inom Svenska Bostäder:

”Jag började på Svenska Bostäder som boförmedlare (det hette då uthyrare) i maj 1989. Då var jag 21 år. Några år senare när jag var omkring 25 år gick jag en utbildning på Företagsekonomiska institutet. Där läste jag 80 poäng företagsekonomi på kvällstid under två år samtidigt som jag jobbade (skulle aldrig orkat det idag). Något år efter det var klart blev jag gruppchef för en av grupperna. Och sen när dåvarande enhetschefen slutade blev jag tillfrågad om jag ville bli enhetschef för hela Bostadsenheten – och jag tackade ja.

2006 vid omorganisationen när Svenska Bostäder delades upp i distrikt och uthyrningen skulle flyttas ut till distrikten frågade dåvarande vd Göran Wendel om jag ville bli affärsområdeschef i Vällingby (motsvarande dagens distriktschef) och jag tänkte att det kan jag göra. Jag måste säga att jag fick en chock när jag kom ut i förvaltningen, det var en väldig omställning mot att sitta centralt.

Ett par år senare slog man ihop några distrikt, bland annat blev Vällingby och Hässelby, distrikt Västerort. Dåvarande distriktschefen i Hässelby fick ansvaret för Västerort och jag blev tillfrågad av vd om jag ville ta över Farsta istället och ”sätta fart på det”. Jag tackade ja.

I början av 2009 blev det klart att Svenska Bostäder skulle sälja hela beståndet i Farsta till Familjebostäder. I samma veva var jag gravid och barnet skulle födas i mitten av sommaren. Jag blev tillfrågad om jag ville följa med till Familjebostäder men tackade nej. Lite ovanligt för mig att tacka nej kan tyckas, men jag trivdes för bra på SB.

Vad jag skulle göra när jag kom tillbaka visste jag inte men tänkte att det löser sig alltid och det gjorde det: jag blev då erbjuden att bli förvaltare i Husby, så där började jag hösten 2010. Det har jag inte ångrat en sekund, jag stormtrivs och har ett suveränt team. Jag tycker att Svenska Bostäder är en väldigt bra arbetsgivare, det är stabilt och tryggt men också spännande. Det är roligt att jobba ute i förvaltningen men framförallt får jag energi av mitt team, varje dag.”