Pia har alltid haft en nyckelroll

Pia Nordensson har jobbat på Svenska Bostäder sedan augusti 2007. Hon började som bovärd och har nu rollen Funktionsansvarig tillträdeshantering.

Vår medarbetare Pia med svart linne.

– Jag började som bovärd i Innerstan 2007 och hade hus på Södermalm. Det var en två år lång AVA-anställning. Jag trivdes jättebra med både jobbet och kollegorna. Det första jobb jag fick göra var att byta lås på en lägenhet och redan där väcktes mitt nördiga intresse för nycklar. Tillsammans med en dåvarande bovärdskollega, som kunde programmering, byggde vi upp en databas för våra nycklar. Alla som kom till vårt bovärdskontor på Drakenberg och lånade nycklar hamnade i vårt system – det var något som vi var ensamma om på Svenska Bostäder då.

Efter tiden i Innerstaden bar det av till Bredäng för ett fyra månader långt bovärdsvikariat och efter det blev det vikariat i Husby, även där som bovärd. 2010 fick hon fast anställning som bovärd för husen i Husby Centrum.

– 2012 började vi med projekt SYNKA som ligger till grund för hur vi jobbar med nycklar och passage i dag. I denna veva blev jag även utsedd till nyckelansvarig på Norra Järva för att efter en tid få huvudansvaret för hela distrikt Järva, berättar Pia Nordensson.

Nya utmaningar

Fram till 2016 jobbade hon som bovärd i Husby och uppskattade det mycket.

– Mitt motto för att få nöjda hyresgäster var att alltid utgå från mig själv och fråga mig: ”Skulle jag trivas här?”

Efter några år sökte hon nya utmaningar och jobbade 2017-2018 med oriktiga hyresförhållanden på Järva. När hon blev tillfrågad om att bli en av två Funktionsansvariga tillträdeshantering, rollen som hon har idag, tvekade hon inte.

– Under min tid i Svenska Bostäder har jag för det mesta tyckt att det varit jätteroligt att gå till jobbet. Jag kan sitta en hel dag och läsa regelverk som ska revideras och ändå känna att det är det bästa som finns. Jag gillar att jag får nya utmaningar och att det är så fina arbetskamrater överallt.

- Avslutningsvis måste jag även säga att företaget gjort en mycket stor och spännande resa mot ”som en hyresvärd borde vara” sedan min första dag på jobbet, avslutar Pia Nordensson.