Registerutdrag enligt dataskyddsförordningen

Som hyresvärd behandlar vi personuppgifter om dig som hyresgäst i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR), som gäller från och med 25 maj 2018. Du har rätt att få ett så kallat registerutdrag med information om vilka personuppgifter som är under behandling.

Är du vår hyresgäst, kontaktperson eller god man/förvaltare åt någon av våra hyresgäster behandlar vi personuppgifter om dig.

Du har rätt att få en bekräftelse på vilka  personuppgifter vi behandlar om dig, ett så kallat registerutdrag. I det får du även reda på ändamålet med behandlingen. Du begär registerutdraget via e-post till info@svenskabostader.se. Kom ihåg att skicka med dina kontaktuppgifter.

För att säkerställa att dina personuppgifter inte hamnar i orätta händer kommer du få kvittera ut dem personligen mot uppvisande av godkänd legitimation (svenskt körkort/pass/nationellt ID) på vårt huvudkontor i Vällingby. Du som ska hämta ett registerutdrag åt någon annan ska förutom att identifiera dig själv även visa upp vår särskilt anvisade fullmakt samt godkänd legitimation från hyresgästen alternativt ett förordnande. Om du kan identifiera dig digitalt kan vi även skicka registerutdraget till dig via krypterat mejl.