För studenter

Studenter välkomnas till Svenska Bostäder! Här kan du som studerar vid universitet, högskola eller yrkeshögskola läsa mer om vad vi kan erbjuda dig under och efter din utbildning.

Kvinna sitter i parken och läser.

Vi erbjuder praktikplatser, examensarbete och traineeprogram. Kom och träffa oss på arbetsmarknadsdagar. Vi medverkar i Universum FöretagsBarometer och strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare för studenter.

Håll utkik efter våra lediga jobb för sommarjobb, traineetjänster med mera. 

Arbetsmarknadsdagar

Kom och träffa Svenska Bostäder! Varje år deltar Svenska Bostäder på ett antal arbetsmarknadsdagar och mässor. Här kan du träffa våra medarbetare, få information om oss som arbetsgivare, ställa frågor och få tips om lediga tjänster.

De arbetsmarknadsdagar och mässor som Svenska Bostäder vanligtvis deltar på är:

  • Lava-dagen på KTH
  • Framtidsmässan på Stockholms universitet

Examensarbete

Ett examensarbete hos Svenska Bostäder ger dig möjlighet att bygga ett kontaktnät och få insyn i fastighetsbranschen.

Vill du också vara med och påverka morgondagens Stockholm? Eller har du kanske idéer kring hur vi kan utveckla vår verksamhet? Då vill vi ha kontakt med dig.

Möjligheten att göra examensarbete hos oss presenteras under Lediga jobb.

Praktik

Svenska Bostäder erbjuder flera typer av praktikplatser och varje termin har vi praktikanter hos oss. Genom att erbjuda praktikplatser drar vi vårt strå till fastighetsbranschen som kommer att behöva rekrytera kompetenta medarbetare inom många olika yrkeskategorier. 

Företräde ges till dig som studerar till fastighetstekniker/kundvärd, förvaltare alternativt fastighetsingenjör.

Är du intresserad av att söka till oss ska du hålla utkik under Lediga jobb. Där annonserar vi när det är möjligt att söka och det är också där du kan registrera din ansökan som ska innehålla ett personligt brev och ditt CV. Det är viktigt att du anger vilken praktikperiod det gäller och vilka förväntningar du har.

I god tid innan varje termin ser vi över vilka som sökt och gör ett urval. Precis som vid all rekrytering kommer vi att kalla några av de sökande till intervju innan vi fattar beslut om vilka som ska erbjudas praktik/LIA.

Svenska Bostäders traineer

Svenska Bostäder har i flera år deltagit i Allmännyttans traineeprogram (före detta SABO), vilket ger en kanonstart för dig som vill skapa en karriär inom fastighetsbranschen.

Traineeprogrammet löper under ett års tid, där du vid sidan av utbildningen ges möjlighet att lära känna bolaget från grunden och får ett unikt nätverk runt om i landet. Hos Svenska Bostäder har traineerna arbetat inom projektledning, energi- och miljösamordning, verksamhetsutveckling och HR.

Rekrytering av nya traineer sker på våren och programstart är i september. Prenumerera på våra lediga jobb för att få notifikation om när vi söker nästa trainee!

Läs mer om allmännyttans traineeprogram på Sveriges Allmännyttas webbplats Traineejobb lockar unga till fastighetsbranschen (extern länk).

Sommarjobb

Är du mellan 16 och 19 år och vill jobba hos på lovet? Sök feriejobb hos oss via Stockholm stad.

I år har vi som mål att ta emot 75 ungdomar under året varav de flesta på sommaren. Vi erbjuder ett flertal roller mellan vecka 24-33 i perioder om vardera tre veckor. Du jobbar antingen med enklare kontorsuppgifter eller hos någon av de entreprenörer som sköter om våra gårdar och grönområden.

Sommarjobbet är inte bara ett sätt att tjäna pengar under sommaren, utan också en bra merit för framtiden. Lycka till!

Ansök på Stockholms stads webbplats - Feriejobb i Stockholms stad.