Ny hyra för bilplats 1 januari

7 december 2023 08:00

Svenska Bostäder går årligen igenom hyran för bilplatser. Den 7 december kan du logga in på Mina sidor och se den nya hyran på hyresavin för din bilplats.

En snöig backspegel.

Beslutad generell hyreshöjning är 6,5% i enlighet med KPI, oktoberindex 2023. I området Järva (Husby, Rinkeby, Akalla och Tensta) har vi gjort lokala ändringar av hyrorna baserat på läge och efterfrågan. Detta kan innebära att hyran höjts, legat stilla eller i vissa fall sänkts.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på telefon 08-508 370 00.

Frågor och svar

Hur ser jag min nya hyra för bilplats?

Den 7 december kan du logga in på Mina sidor och se den nya hyran på hyresavin för din bilplats. Hyresavin skickas även ut med post och kommer hem till dig ett par dagar efter det.

Vilka bilplatser finns lediga i mitt område?

Om du vill byta till en annan bilplats kan du logga in på Mina sidor och gå till e-tjänsten Hyr bilplats. Där kan du se lediga bilplatser i ditt område och välja att prenumerera för att få ett mejl när det dyker upp en ny bilplats.

Vad gör jag om jag vill säga upp min bilplats?

Fram till sista december kan du säga upp din bilplats utan uppsägningstid om du ringer in till Kundcenter och begär det. Du når oss på telefon 08-508 370 00. Från och med 1 januari gäller normal uppsägningstid om tre månader.

Se den nya hyran