Marieberg

I början av 2000-talet var det stor brist på studentbostäder i Stockholm. Svenska Bostäder fick därför ett speciellt uppdrag av Stockholms Stad att bygga just studentbostäder. Under 2002 uppfördes ett 60-tal lägenheter i anslutning till Lärarhögskolan, vid Konradsbergs Sjukhus. Detta var från början ett sinnessjukhus från 1800-talet, och kom med tiden att kallas Dårarnas slott i folkmun. Huvudbyggnadens två flyglar byggdes nu om till bostäder. Dessutom byggdes 20 nya lägenheter på området. De gamla byggnaderna var kulturmärkta, så stor försiktighet krävdes vid ombyggnaden.

Laddar...

Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Kartfunktionen fungerar om du aktiverar javascript.

Kartnålarna visar områden som tillkommit:

  • före 2000-talet.
  • under 2000-talet.

Så här fungerar tidslinjen

Tidslinjen är indelad i årtionden. När du flyttar markören eller klickar på tidslinjen visas vilka områden som tillkommit under valt årtionde med en rosa kartnål.

Flyttar du markören till nästa årtionde, byter kartnålarna till de ”gamla” områdena färg till grått medan de nytillkomna visas i rosa. Till vänster visas – år för år – vilka viktiga händelser som utspelat sig i Svenska Bostäders historia.

I mobilt läge är tidslinjen utbytt mot en lista med årtionden.

Så här fungerar kartan

Kartvy

Klickar du på en kartnål på kartan, kan du läsa mer om det valda området. 

Listvy

Klickar du på fliken Listvy visas de områden som tillkommit under årtiondet i en lista. Klicka på det område du vill läsa mer om.

Ämnesartiklar

Klickar du på fliken Ämnesartiklar kan du läsa mer om ett specifikt ämne, till exempel boende för äldre eller den konstnärliga utsmyckningen. Klicka på det ämne du vill läsa mer om.

Artiklarna är inte ihopkopplade med tidslinjen, utan spänner över en längre tid.