För dig som hyresgäst

Vi på Svenska Bostäder gör vårt bästa för att du ska trivas som hyresgäst hos oss. Här på vår webbplats har vi samlat nyttig information för dig som bor hos oss. Använd sökfunktionen för att få svar på frågor som rör ditt boende och få tips på hur du sköter om din lägenhet.

Att bo i en hyreslägenhet innebär på många sätt att du väljer ett bekymmersfritt boende. Du betalar ingen insats för din lägenhet och har möjlighet att flytta med tre månaders uppsägningstid. Förutom själva bostaden ingår även värme och vatten i din hyra.

Du behöver aldrig betala för fel eller brister som beror på normalt slitage eller ålder. Däremot måste du betala för överslitage eller skadegörelse i lägenheten. Vi erbjuder det mesta som du behöver för ditt boende men du har också ett ansvar som hyresgäst.

Mina sidor och e-tjänster

När du loggar in på Mina sidor får du information om din lägenhet och vad som händer i ditt område. Där kan du göra en felanmälan, kontakta oss med en fråga eller synpunkt, boka tvättstuga, se dina hyresavier och söka bilplats. 

Logga in på Mina sidor

Frågor och svar

KATEGORIER: Bostadskö Studentbostäder