Cykel- och barnvagnsrum

I många av våra fastigheter finns speciella rum där du kan förvara din cykel eller barnvagn.

Cykelställ

Cyklar kan ställas i cykelställ utanför huset eller i ett särskilt cykelrum om det finns ett sådant i huset du bor i. Utöver cyklar får även el-cyklar, el-mopeder och bensindrivna mopeder förvaras i cykelrummet. 

Cyklar, mopeder och barnvagnar får däremot inte stå i trapphusen där de blockerar utrymningsvägar och kan försvåra vid akuta sjuktransporter.

Barnvagnsrum

I många fastigheter finns särskilda rum för barnvagnar. I mån av plats får även rollatorer, rullstolar och permobiler förvaras där. Det gäller även eldrivna rollatorer och rullstolar. Stäm gärna av med din husvärd.

Mopeder och permobiler

Mopeder får inte stå i cykelrummen – det gäller såväl bensin- som eldrivna mopeder. Detta på grund av en ökad brandrisk. Det gäller även mopeder med tom tank eller urladdat batteri. Har du en permobil så behöver den laddas i ett separat utrymme på grund av risk för gnistbildning.

Cykelrensning

För att ge bättre plats i cykel- och barnvagnsrum genomför vi när så behövs cykelrensning. Vid cykelrensningen hänger husvärden cykelrensningslappar på alla cyklar i och omkring fastigheten. Cykelns ägare ombeds att ta bort lappen före ett visst datum. Cyklar som saknar ägare forslas bort för att ge plats åt de cyklar som används av hyresgästerna.