Flytta in

Vi hoppas att du kommer trivas i din nya lägenhet. Här följer några praktiska tips som kan vara bra att tänka på före och i samband med flytten.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Lägenhetsnumret är ditt folkbokföringsnummer

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt, då benämnt som folkbokföringsnummer, eller på ditt postfack eller ytterdörr. De fyra siffrorna står även i samband med din adress på hyresavin.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Försäkring

En hemförsäkring innebär en stor trygghet och är viktig för att du ska få ekonomisk ersättning om det skulle inträffa en olycka hemma hos dig eller någon av dina grannar.

Elavtal

När du ska flytta behöver du alltid säga upp elnätsavtalet för din gamla bostad och teckna ett elnätsavtal för din nya bostad.

Bredband, tv och telefoni

Som hyresgäst hos oss kan du teckna vårt fibernät, SB Bredband, för bredband, tv och telefoni. Som kund hos SB Bredband kan du välja mellan flera olika leverantörer. På sbbredband.se kan du läsa mer om leverantörerna och tjänsterna de erbjuder.

Hyresavisering, autogiro och e-faktura

Om du inte har autogiro eller e-faktura skickas en hyresavi hem till dig varje månad. Avin skickas alltid i slutet av månaden och betalningen gäller för nästa månad.

Du kan se den senaste hyresavin i pdf-format på Mina Sidor. Logga in med Mobilt BankID eller med ditt avtalsnummer och den pinkod som finns på din hyresavi.

För att inte missa någon inbetalning rekommenderar vi att du ansluter dig till e-faktura eller autogiro, helst i kombination. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Parkering

Som hyresgäst hos Svenska Bostäder har du förtur på ett flertal parkeringsplatser i ditt närområde. Du kan anmäla ditt intresse via e-tjänsten Hyr bilplats när du skrivit på ditt hyreskontrakt och kan logga in på Mina Sidor.

Kontakta oss

Det finns flera olika sätt att komma i kontakt med oss. För snabbast och smidigast service ber vi dig logga in på Mina sidor och använda vår e-tjänst Kontakta oss. Kundcenter kontaktar dig senast nästa arbetsdag.

På Mina sidor kan du även boka tvättpass, se lediga parkeringsplatser, spärra borttappad låsbricka skriva ut din hyresavi med mera.

Klicka här för att ta del av alla våra kontaktuppgifter

Frågor och svar

KATEGORIER: Inflyttning