Vitvaror

I ditt hem finns det många maskiner som gör vardagen enkel och bekväm. För din och andras säkerhet är det viktigt att hantera elen rätt.

Kökets vitvaror

Fråga kundvärden om du får installera hushållsmaskiner

Om du vill installera hushållsmaskiner måste du göra det på ett fackmannamässigt sätt. Exempel på hushållsmaskiner är disk- och tvättmaskin, torkskåp och torktumlare. Du behöver alltid ett godkännande från din kundvärd för att få installera sådana maskiner.

Kontakta kundvärden om du vill laga elutrustning

Vissa saker kan du sköta själv, till exempel byta lampor och säkringar. Andra saker måste en behörig elektriker göra. Kontakta din kundvärd om du vill att vi ska laga eller byta strömbrytare och vägguttag eller utföra fasta elinstallationer i din lägenhet.

Felanmäl på Mina sidor

Behöver du service för en trasig fryslåda, ugnslist eller liknande gör du en felanmälan på Mina sidor. Notera att det tillkommer en kostnad om det inte är naturligt slitage. Bifoga gärna en bild av typbeteckningen om det gäller en vitvara. Den sitter vanligtvis bredvid grönsakslådan eller på sidan av kyl-frys och på baksidan av spisen. Gäller det en trasig spisknapp? Beskriv i ditt meddelande om den reglerar spisplattan eller ugnen.

Hushållsel

Om du vill installera hushållsmaskiner måste du göra det på ett fackmannamässigt sätt. Du behöver alltid ett godkännande från din kundvärd först. I broschyren "Installation av hushållsmaskiner" har vi samlat råd och tips.

Installering, reparation av elektrisk utrustning

Du måste alltid anlita en behörig elektriker för att installera el och laga elektronisk utrustning. Däremot ska du på egen hand byta lampor och säkringar. I broschyren "Installering, reparation av elektrisk utrustning" har vi samlat behörighetsinformation samt råd och tips vid byte av säkringar

Frågor och svar