Vitvaror

I ditt hem finns det många maskiner som gör vardagen enkel och bekväm. För din och andras säkerhet är det viktigt att hantera elen rätt.

Kökets vitvaror

Fråga bovärden om du får installera hushållsmaskiner

Om du vill installera hushållsmaskiner måste du göra det på ett fackmannamässigt sätt. Exempel på hushållsmaskiner är disk- och tvättmaskin, torkskåp och torktumlare. Du behöver alltid ett godkännande från din bovärd för att få installera sådana maskiner.

Kontakta bovärden om du vill laga elutrustning

Vissa saker kan du sköta själv, till exempel byta lampor och säkringar. Andra saker måste en behörig elektriker göra. Kontakta din bovärd om du vill att vi ska laga eller byta strömbrytare och vägguttag eller utföra fasta elinstallationer i din lägenhet.

Felanmäl på Mina sidor

Behöver du service för en trasig fryslåda, ugnslist eller liknande gör du en felanmälan på Mina sidor. Bifoga gärna en bild av typbeteckningen om det gäller en vitvara. Den sitter vanligtvis bredvid grönsakslådan eller på sidan av kyl-frys och på baksidan av spisen. Gäller det en trasig spisknapp? Beskriv i ditt meddelande om den reglerar spisplattan eller ugnen.

Frågor och svar

KATEGORIER: Avtal El