Våra områden

Drygt 60 000 stockholmare bor idag hos Svenska Bostäder. Totalt rör det sig om 27 623 hyreslägenheter. Stadsholmens del i bolaget är 279 fastigheter med 1 637 lägenheter och 904 lokaler för uthyrning.

Lila ljung i förgrunden framför en träport i Grimsta.

Bland våra bostäder fnns allt från vanliga lägenheter till student­- och forskarlägenheter, kollektivhusboenden, ungdomslägenheter och seniorboenden. Bostäderna finns utspridda runt om i Stockholm, uppdelade i fyra distrikt. 

Innerstaden

Fastigheterna i distrikt Innerstaden ligger framför allt i områdena Södermalm, Vasastan och Södra Hammarby hamnen. Åldern på fastigheterna varierar stort vilket innebär en intressant blandning av byggnader med olika karaktär och varierande förutsättningar.

Järva

Svenska Bostäders fastigheter i distrikt Järva byggdes till stora delar i början av 1970-talet. På Järva pågår sedan ett antal år större renoveringar av fastigheterna för att rusta fastigheterna tekniskt, öka trivseln och tryggheten för våra boende samt minska energianvändningen. Järva är ett av Sveriges solcellstätaste områden.

Söderort

De festa av distrikt Söderorts fastigheter ligger i Bagarmossen, Bredäng och Kärrtorp. Flertalet är uppförda under 1940-, 1950- och 1960-talet med inslag av en hel del nyproduktion.

Västerort

De festa av Svenska Bostäders fastigheter i distrikt Västerort är byggda under 1950-talet med inslag av en hel del nyproduktion. Fastigheterna fnns främst i Hässelby, Vällingby, Grimsta och Blackeberg.

Stadsholmen

Svenska Bostäders dotterbolag Stadsholmen har ett unikt uppdrag att rusta upp och förvalta hus med stora antikvariska värden i Stockholms stad. Samtliga fastigheter har stort kulturhistoriskt värde och fera av fastigheterna har status som byggnadsminnen. De ligger utspridda över hela Stockholm. Flertalet finns dock i innerstaden, framför allt på Södermalm och i Gamla stan.

Letar du efter en fastighet?

På sidan Hållbarhets- och årsredovisningar hittar du vårt aktuella fastighetsregister.