1970-tal

Innerstadssaneringen

Bostadsbristen har byggts bort. I stället blir det problem med att fylla lägenheter i vissa områden med hyresgäster. Nu stoppas det omfattande bostadsbyggandet, i stället börjar Svenska Bostäder att förvärva äldre och mycket nedgångna fastigheter i innerstan. Till en början var tanken ofta att riva husen och bygga nytt. Men Svenska Bostäder får tänka om. I stället börjar bolaget att renovera de gamla fastigheterna för att i möjligaste mån bevara men samtidigt modernisera dem

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1979

Laddar...

Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Kartfunktionen fungerar om du aktiverar javascript.

Kartnålarna visar områden som tillkommit:

  • före 1970-talet.
  • under 1970-talet.

Så här fungerar tidslinjen

Tidslinjen är indelad i årtionden. När du flyttar markören eller klickar på tidslinjen visas vilka områden som tillkommit under valt årtionde med en rosa kartnål.

Flyttar du markören till nästa årtionde, byter kartnålarna till de ”gamla” områdena färg till grått medan de nytillkomna visas i rosa. Till vänster visas – år för år – vilka viktiga händelser som utspelat sig i Svenska Bostäders historia.

I mobilt läge är tidslinjen utbytt mot en lista med årtionden.

Så här fungerar kartan

Kartvy

Klickar du på en kartnål på kartan, kan du läsa mer om det valda området. 

Listvy

Klickar du på fliken Listvy visas de områden som tillkommit under årtiondet i en lista. Klicka på det område du vill läsa mer om.

Ämnesartiklar

Klickar du på fliken Ämnesartiklar kan du läsa mer om ett specifikt ämne, till exempel boende för äldre eller den konstnärliga utsmyckningen. Klicka på det ämne du vill läsa mer om.

Artiklarna är inte ihopkopplade med tidslinjen, utan spänner över en längre tid.