När du ska flytta ut

Här kan du bland annat få reda på hur du säger upp din lägenhet, när du måste flytta ut ur lägenheten och hur det fungerar med besiktning av lägenhet.

Säga upp lägenheten

Använd gärna e-tjänsten Säg upp hyresavtal. Du kan också säga upp avtalet på ditt områdeskontor. Uppsägningstiden är normalt sett tre hela kalendermånader och räknas från nästa månadsskifte. När du har sagt upp din lägenhet får du alltid en skriftlig bekräftelse från oss.

Besikta och visa lägenheten

I samband med att du säger upp din lägenhet bokar du också tid för besiktning. Under uppsägningstiden måste du vara beredd på att visa lägenheten för intresserade.

Flytta ut ur lägenheten

Du måste ha flyttat ut ur lägenheten och lämnat tillbaka alla nycklar och låsbrickor senast klockan 12.00 på flyttdagen.

Flyttstädning

Städa lägenheten ordentligt. Om hyresgästen efter dig inte är nöjd med städningen kan du få betala för en ny städning. Använd gärna vår checklista för flyttstädning så att du inte missar något.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.  Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring.

Lägenhetsnumret är ditt folkbokföringsnummer

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt, då benämnt som folkbokföringsnummer, eller på ditt postfack eller ytterdörr. De fyra siffrorna står även i samband med din adress på hyresavin.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Tänk också på att

  • kontakta ditt försäkringsbolag och säga upp din hemförsäkring
  • säga upp ditt nät- och elavtal
  • säga upp dina bredbandstjänster hos din tjänsteleverantör
  • kontakta ComHem för att säga upp ditt kabel-tv-abonnemang
  • kontakta din telefonoperatör för att säga upp ditt telefonabonnemang

Frågor och svar

KATEGORIER: Utflyttning