Ny hyra för bilplats 1 januari

2 december 2022 07:38

Svenska Bostäder går årligen igenom hyran för bilplatser så att de ligger på samma nivå som andra bilplatser i våra områden. I den jämförelsen har vi hittills haft relativt låga avgifter, både för bilplatser på gatan och i garage. Från och med 1 januari justeras därför nivån så att vi närmar oss övriga aktörer.

Flygbild över en vinterklädd parkering i Skärholmen.

För att få fram den nya hyran har vi tittat på hur eftertraktade bilplatsernas läge är, vad det kostar att hyra parkeringsplats hos andra aktörer och om det finns lediga platser i området eller ej. För några parkeringsplatser innebär justeringen att avgiften sänkts, för några blev det ingen skillnad alls och för övriga har det blivit en höjning.

Du kan redan nu se om din hyra har höjts genom att klicka på den rosa knappen och söka på objektsnumret för din bilplats. Du hittar ditt objektsnummer på Mina sidor under Hyresavier eller Visa mina avtal. Har det inte skett någon justering eller sänkning ser du det på nästa hyresavi som du hittar på Mina sidor nästa vecka. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter på telefon 08-508 370 00.

Se ditt objektsnummer

Frågor och svar

Hur ser jag om min hyra för bilplats har höjts?

Sök upp ditt objektnummer i den länkade filen genom att använda kortkommandot Ctrl + F för PC eller Command + F för Mac. Objektnumret hittar du på Mina sidor under Hyresavier (välj Ladda ner som PDF) eller Visa mina avtal (klicka på adressen för din bilplats).

Om du inte kan logga in på Mina sidor kan du få hjälp att logga in eller skapa ett nytt lösenord.

Vilka bilplatser finns lediga i mitt område?

Om du vill byta till en annan bilplats kan du logga in på Mina sidor och gå till e-tjänsten Hyr bilplats. Där kan du se lediga bilplatser i ditt område och välja att prenumerera för att få ett mejl när det dyker upp en ny bilplats.

Vad gör jag om jag vill säga upp min bilplats?

Fram till sista december kan du säga upp din bilplats till årsskiftet utan uppsägningstid då nya hyran börjar gälla om du ringer in till Kundcenter och begär det. Du når oss på telefon 08-508 370 00. Från och med 1 januari gäller normal uppsägningstid om tre månader.