Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor (cookies) för att leverera viktiga funktioner och förbättra användarupplevelsen.

Kakor är små textfiler som lagras på besökarens dator och innehåller information. Det finns två typer av kakor:

  • Varaktiga kakor är en fil som sparas på besökarens dator som ligger kvar tills varaktighetstiden går ut. Den används t.ex. för att anpassa webbplatsen till besökarens önskemål och intressen. De försvinner tidigare om besökaren väljer att rensa bort kakor från webbläsaren.
  • Sessionskakor lagras temporärt i besökarens dators minne tills besökaren stänger sin webbläsare.

Kakor som används på svenskabostader.se


ASP.NET_SessionId

Används av webbservern för webbplatsens funktionalitet. Ingen personlig info sparas. Förfaller när webbläsaren stängs.

EPi:NumberOfVisits

En permanent kaka som används av webbpubliceringssystemet EPiServer för att samla in statistik om antal besök till svenskabostader.se. Kakan innehåller ingen personlig information och används endast för webbanalys.

.EPiServerLogin, EPiDPCKEY, .ASPXRoles

Tillfälliga kakor som används av webbpubliceringsverktyget EPiServer för att hålla reda på att du är inloggad på webbplatsen. De förfaller när du stänger din webbläsare. 

Stäng av kakor

Om du inte accepterar att webbplatsen använder kakor kan du neka användningen och lagring av kakor genom att välja vissa inställningar på din webbläsare.

  • Internet Explorer - inställningar med kakor hanteras under menyn Verktyg, Internetalternativ, klicka på fliken Sekretess. Under Avancerat väljer du hur du vill hantera kakor. 
  • Firefox - inställningarna med kakor hanteras under menyn Verktyg, Inställningar och fliken Sekretess Kakor.
  • Chrome - Inställningar med kakor hanteras under menyn Inställningar, Visa avancerade inställningar, Sekretess och Innehållsinställningar.

Relaterad information

PTS (Post- och telestyrelsen) är den myndighet som bevakar områdena elektronisk kommunikation och post i Sverige. Vill du veta mer om kakor kan du besöka "Frågor och svar om kakor för dig som använder internet" på PTS webbplats.