50 000 trappsteg har tillgänglighetsanpassats

7 oktober 2021 10:23

Under sommaren 2021 erbjöds 50 ungdomar i Stockholm ett sommarjobb hos Svenska Bostäder, i en tid då många verksamheter inom äldreomsorg, omsorg och förskola tvingades stänga ner på grund av pandemin. Två handledare anställdes för att överse arbetet.

De 50 sommarjobbarna arbetade periodvis under nio veckor, runt om på tre av våra distrikt. Under handledarna Erik Nyberg och Anna Johanssons ledning ronderade ungdomarna i källare och trapphus, kontrastmarkerade trappsteg och tillgänglighetsinventerade både utemiljö och miljöstugor.

Arbetet med kontrastmarkering innebär rent konkret att 50 000 trappsteg markerades med 6-8 stycken runda, efterlysande markeringar för att underlätta vardagen för personer med synnedsättning. Fallolyckor i trappor i samband med nivåförändringar är vanligt förekommande även bland äldre personer.

– Stort tack till sommarjobbarna och till Erik och Anna för ett enastående jobb! Ni har verkligen gjort skillnad, säger Bo Strömvall, trygghetssamordnare på Svenska Bostäder. 

Dessutom packade sommarjobbarna över 1 000 påsar med välkomst-kit till våra nya hyresgäster och gick igenom alla Västerorts miljöstugor. Innan de nio veckorna var slut hann de även med en del småjobb, som målning och städning.

Sök sommarjobb 2022

Är du mellan 16 och 19 år nästa år och vill jobba hos på sommarlovet? Håll utkik på Stockholm stads sida för feriejobb redan i februari! Sommarjobbet är inte bara ett sätt att tjäna pengar under sommaren utan också en bra merit för framtiden.