Bovärden som blev samordnare på Kundcenter

Mycket har hänt sen 2006 då Lotta började på Svenska Bostäder.

Vår medarbetare Lotta med ett stort leende.

Lotta fick en tjänst som bovärd i Hammarby Sjöstad med ansvar för 600 lägenheter och stod plötsligt där med en nyckelknippa i handen. Redo för sitt nya jobb kan man undra? Här berättar Lotta om vad som hänt sen dess:

”Jag tycker att vi gjort en enormt lång och viktig resa vad gäller våra arbetssätt och rutiner sedan dess. Jag uppfattar det som att det nu är enklare att komma som ny till bolaget, oavsett vilken roll det gäller. Efter fem år som bovärd i ytterligare två områden (Södra Station och Östermalm), började jag jobba på Kundcenter, när det startades upp 2011. Då fick jag möjligheten att vara med och knyta ihop rutiner och arbetssätt, så att en hyresgäst har möjlighet att få samma fina service oavsett i vilket distrikt den bor. Efter en tid på KC blev jag Teamledare, vilket utvecklade mig en hel del i mitt eget ledarskap. Att leda andra kräver att leda sig själv.

I min nuvarande roll, är jag tillbaka mer till att knyta ihop säcken och samordnar den operativa driften i samtliga processer och system som används av Kundcenter. Jag har en fot inne i Verksamt som processamordnare för processen ”Ta emot kundstartade ärenden” och det sista året har jag tillsammans med övriga inom Förvaltningsgruppen för Fast2 kommit en bit på väg för att nå en del av de effektmål som vårt nya fastighetssystem ska ha.

Brokig karriärresa?

Ja, jag har provat många roller på Svenska Bostäder och även innan tiden här så har jag jobbat med många saker. Jag jobbade 16 år inom tunnelbanan; körde tåg, spårvagn, var arbetsledare i depån, rangerade och körde utryckningsfordon som trafikbefäl. Jag har utbildat mig till möbelsnickare i tre år och haft eget företag. Arrenderade då ett konditori och på tre helger och en-och-en-halv vecka lärde jag mig det mesta. Sedan bakade jag bröllopstårtor i flera plan, danskt rågbröd, chokladbiskvier, semlor, smörgåstårtor och allt du kan tänka dig i ett huj! Men fråga mig inte om recept, för de är enbart anpassade för stora satser ;)”