Från medieräv till fastighetsingenjör

Dan Larsson bytte bransch och fick en nystart. Här berättar Västerorts nya fastighetsingenjör om sin karriär innan och under tiden på Svenska Bostäder:

Vår medarbetare Dan i blå skjorta.
”Efter militärtjänsten 1986 började jag arbeta som maskinist på Kraftvärmeverket i Västerås. Sedan gick vägen via ICA-Fastigheter, följt av styr- & reglerföretaget Landis & Gyr (idag Siemens). 1997 bytte jag bransch och flyttade till Stockholm för att jobba med försäljning på Aftonbladet.
 
År 2015 var jag en av de sista ”gamla rävarna” som ännu inte ”kastat in handduken” på grund av digitaliseringen. Beslutet att lämna mediebranschen tog jag året därpå. Efter en tids funderande stod det klart för mig att fastighetsbranschen skulle bli ett intressant steg i mitt fortsatta arbetsliv. Den 16 december 2020 tog jag mina två examen som Fastighetsingenjör och Fastighetsförvaltare på John Ericsson Institutet.
 

Började med praktik

I mina utbildningar 2018–2020 ingick tre längre praktikperioder och det var här jag fick möjlighet att arbeta och lära känna Svenska Bostäder samt många nya kollegor. Det som tidigt stod klart för mig är att SB är en seriös arbetsgivare och arbetsplats med många möjligheter för att kunna utvecklas vidare.
 
Min väg inom företaget har i varit som praktikant, sommarjobbare, extraresurs och vikarie på bland annat Innerstaden, Hållbarhetsavdelningen och Västerort. Från och med den 1 januari i år arbetar jag som fastighetsingenjör på Västerort och trivs väldigt bra med mina arbetsuppgifter och kollegor.”