Hemtjänsten som cyklar till kunderna

På Brännkyrkagatan på Södermalm finns Care Allomsorg. De erbjuder boendestöd, personlig assistans/ledsagning och avlösning över hela Storstockholm. Och på Södermalm har de sin hemtjänstverksamhet, där alla medarbetare cyklar till kunderna.

Ända sedan starten 2002 har medarbetarna inom hemtjänsten på Care Allomsorg cyklat till kunderna.
– Det är lättare att ta sig fram på cykel. Vi slipper köra runt med bil i trafiken på Söder och behöver inte leta parkering, säger Terese Olofsson, enhetschef på Care Allomsorg.
– Att välja cykel är dessutom miljövänligt och bra för våra medarbetares välbefinnande. Och det har visat positiva hälsoeffekter som till exempel viktnedgång och ökad kondition hos våra medarbetare, fortsätter hon.

Care Allomsorg har vuxit rejält det senaste året och har behövt söka sig till nya lokaler. Nu har de flyttat in på Brännkyrkagatan, hos Svenska Bostäder.
– Det ligger perfekt placerat för oss att utgå med cykel härifrån. Lokalerna är fina och det är skönt att det är större. Vi trivs jättebra, berättar Terese.

Cykel i ur och skur

Medarbetarna cyklar i alla väder. Även i spöregn och på vintern. På vintern åker dubbdäcken på.
– Det kan ta ett tag att lära sig hantera cykeln vintertid. Jag gjorde en rejäl vurpa min första vinter, säger Terese.
Hon berättar att det kan vara en utmaning i trafiken på Södermalm för nya medarbetare innan de lärt sig, men att de är tuffa och tar sig fram. Självklart har medarbetarna alltid cykelhjälm på sig.

Kunderna tycker det är roligt att Care Allomsorg har valt att cykla till dem. Och de är också positiva till att det bidrar till en mer hållbar miljö.