Studentbostäder

Svenska Bostäder har ett uppdrag att bygga fler studentbostäder. Vi har byggt ungefär 1000 lägenheter och korridorsrum på Campus Albano. Vi har också projekt på sammanlagt drygt 600 lägenheter som ska byggas i Enskededalen, Islandstorget, Årstafältet, Hornstull, Östberga och Hagastaden.

Kvinna läser bok
Fotograf: Christian Gustavsson

I dag har vi cirka 2000 studentbostäder. De flesta ligger i Stockholms innerstad men vi har även lägenheter i Kista och Hammarby Sjöstad. Alla lägenheter förmedlas genom Bostadsförmedlingen i Stockholm. 

Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna om studentboende

Våra studentboenden

Campus Albano
På campus Albano har Svenska Bostäder 1000 studentlägenheter och forskarbostäder. De flesta är mindre 1:or på 21 kvadratmeter med kök och eget badrum. Campus Albano blev färdigt 2023.

Gärdet - Rio
I kvarteret Rio på Gärdet har vi 147 studentlägenheter byggda 2007. Lägenheterna är ettor och tvåor med kokvrå eller kök. Här bor du nära grönområden men samtidigt bara ett stenkast från stan. Läs mer om Rio 11.

Hammarby Sjöstad - Forsen
I kvarteret Forsen har Svenska Bostäder 52 studentlägenheter byggda 2005.

Det finns både en- och tvårummare och samtliga lägenheter har balkong. Flera av tvårummarna har två likvärdiga sovrum, perfekt för två som vill dela lägenhet. 

Hammarby Sjöstad - Snickeriet
I kvarteret Snickeriet, Hammarby Sjöstad, har Svenska Bostäder 87 studentlägenheter byggda 2005.

Kista - Gedser
Centralt i Kista, på Ärvingevägen 14 och 16, har Svenska Bostäder 128 studentlägenheter. De byggdes 2003.

Kungsholmen - Konradsberg
Svenska Bostäders studentlägenheter på Kungsholmen ligger på gamla Lärarhögskolans campusområde Konradsberg.

Här finns sammanlagt 60 lägenheter. 42 bostäder ligger i två ombyggda flyglar från 1870-talet. 18 nybyggda bostäder finns i två längor och fyra små punkthus. 2002 gjordes om-och nybyggnaden.

Liljeholmen - Nybohov
På Nybohovsbacken i samma hus som våra hyreslägenheter  har Svenska Bostäder 58 studentlägenheter. De är alla ettor med kokvrå.

Norra Djurgårdsstaden (Hjorthagen) - Söderåsen
I Kvarteret Söderåsen som byggdes 2014 finns det 142 student- och forskarlägenheter i loftgångshus. Mestadels ettor, men även tvåor och treor alla med kök och badrum i lägenheterna. Här bor du nära grönområden men ett stenkast från stan, universitetet och tekniska högskolan. 

Södermalm - Rackarbergen
Kvarteret Rackarbergen ligger granne med Södersjukhuset. Här har Svenska Bostäder 59 studentlägenheter som byggdes 2007.

Södermalm - Plankan

Ett nytt runt hus byggs på en innergård i Hornstull. Här finns 92 lägenheter, varav 50 studentlägeheter i de två översta våningarna. Inflyttning sker 2024.

Vallgossen
Gamla Sankt Görans gymnasium har byggts om till studentbostäder. Byggnaden är kulturhistoriskt värdefull – därför byggde vi om den varsamt. Totalt är  det 246 studentlägenheter framförallt ettor med pentry, men även några tvåor och treor.

Östberga centrum – Familjen
Studentlägenheterna i Östberga ligger på Kinnaredsgränd. 87 stycken studentlägenheter med eget kök byggda 2023. Här hittar du mestadels ettor men även några tvåor och två fina takterrasser.

Östermalm - Kattrumpstullen 2
Svenska Bostäders studentlägenheter på Östermalm ligger vid Roslagstull. På Roslagstullsbacken 39-43 har Svenska Bostäder 30 studentlägenheter byggda 2001. Högst upp i huset ligger ljusa etagelägenheter. 

Östermalm - Kattrumpstullen 6
Studentlägenheter på Östermalm ligger vid Roslagstull. På Roslagstullsbacken 13A-C har Svenska Bostäder 172 studentlägenheter byggda 2006.