Bilplatser

I de flesta av våra områden kan du hyra en bilplats. Som hyresgäst hos Svenska Bostäder har du alltid förtur till lediga bilplatser. Bor du inte hos oss är du välkommen att skapa ett konto för att hyra övriga bilplatser. Du kan ha max två bilplatser samtidigt.

För dig som hyresgäst

Som hyresgäst loggar du in på Mina sidor för att se lediga bilplatser i ditt område och gör en intresseanmälan. Står du först i kön erbjuds du platsen och signerar digitalt. Kötiden är densamma som din boendetid.

Om du vill hyra en bilplats i ett annat område än där du bor tillkommer 25% moms. Gäller ej bilplatser märkta med ”Endast för hyresgäster”.

Är du inte hyresgäst?

Skapa ett konto och teckna avtalet direkt enligt principen först till kvarn. Hyran som visas är exklusive moms. För dig som inte är hyresgäst tillkommer 25%.

Prenumerera på lediga bilplatser

Hittar du ingen bilplats som passar dig? Aktivera din prenumeration så får du ett mejl när det finns en ledig plats i närheten. Har du fler frågor hittar du svaren bland vanliga frågor och svar.

Parkering för rörelsehindrad

Läs igenom annonserna noga innan du anmäler intresse. Vissa platser är anpassade för rörelsehindrade personer och för att kunna ansöka om dessa måste du ha ett särskilt parkeringstillstånd som du ansöker om på Stockholms stads hemsida

Garage via Stockholm Parkering

I de flesta av våra garage i innerstaden är det Stockholm Parkering som hyr ut platserna. Ibland erbjuder de även andra parkeringsmöjligheter. På Stockholm Parkerings webbplats kan du se var de har sina parkeringsplatser och anmäla ditt intresse.

Frågor och svar