Besök på sommarlovsaktiviteterna

13 juli 2021 09:48

Tillsammans med Familjebostäder åkte vi till Söderort i förra veckan för att besöka våra sommaraktiviteter. Det blev många fina möten med föreningarna som vi, Stockholmshem och Stadsholmen samarbetar med för att kunna erbjuda meningsfulla aktiviteter för de barn och ungdomar som bor hos oss.

Vi började med att besöka Neptuns aktiviteter på Eriksdalsbadet där vi träffade Johan Rothlind och Malin Jansson som visade runt. De berättade om sina olika aktiviteter och anpassningar utifrån rådande restriktioner. Vi fick ta del av deras simhoppskollo, simidrottskollo, där barnen får testa på flera olika simidrotter, samt konstsimskollo.

 

Därefter åkte vi till Enskede IP och träffade Susanne Lindefalk från Hammarby friidrott och fick en inblick i deras verksamhet. Vi promenerade runt och tittade på de olika grupperna när de övade olika friidrottsgrenar som varvades med lek. Det var omkring 150 barn igång samtidigt med friidrottsträning, väl utspridda runt om på området.

 

Resan gick vidare till Rågsveds sommartorg. På Boxning med Rågsved träffade vi Piotr Popowicz som höll ett pass för en grupp med barn och ungdomar som höll till inomhus på grund av regnet. Den sista promenaden tog oss till Rågsveds Bollplan där vi hälsade på Rågsveds IF:s drop in-fotboll. Många ungdomar trotsade regnet och efter spel och gemenskap bjöds det på varmkorv.

 

Stort tack till alla glada och entusiastiska barn och ledare för besöket!

 

Läs mer om våra sommaraktiviteter