Alla älskar fika

I Grimsta i Vällingby har en ny spännande hyresgäst flyttat in i en av Svenska Bostäders nyrenoverade lokaler. My Little Cupcake är ett företag som skapar små ljuvliga bakverk som levereras till företag och kunder över hela Stockholm och angränsande län. Vi träffade ägaren Laurah Hedin för att ta reda på mer om verksamheten.

Att det blev just cupcakes var ingen gammal barndomsdröm som gick i uppfyllelse utan allt startade med en spontan bakningskurs på Medborgarskolan vid sidan av det ordinarie jobbet.

– Jag kunde ingenting om bakning då. Men efter att i några veckor bakat bröd, tårtor, småkakor och praliner så började handlaget sitta, berättar Laurah.

När hon för första gången fick smaka en minicupcake ville hon genast lära sig att baka dem själv. Bakverken uppskattades och en bekant föreslog att hon skulle starta en egen verksamhet och en annan passade på att göra en beställning. När den levererats så tänkte Laurah att nu startar jag ett företag.

– Jag kunde ingenting om företagande. Jag började att läsa på och beställde sedan askar för de måste ju levereras i något tänkte jag. När den 300 kilo tunga leveransen med kartonger kom fanns ingen återvändo, skrattar Laurah.

My Little Cupcake

Stora beställningar krävde större lokal

My Little Cupcake bageri byggde hon upp i sitt kök och fick allting att funka. När kunderna började trilla in förstod Laurah att en större lokal var nödvändig för kunna ta emot riktigt stora beställningar. Under en lokalmässa i city i början av året mötte hon en av Svenska Bostäders lokaluthyrare Mats Odenlid som tipsade om en ledig lokal på Grimstagatan 19. Storleken, hyran och läget – allt stämde. Strax därefter fick hon meddelandet att hon hade ”första tjing”.

– Lyckan jag kände efteråt var stor. Men jag hade ett stort jobb framför mig med att renovera och fixa lokalen som jag ville ha den. Utan Svenska Bostäder och då framför allt fastighetsingenjör Hasse Nordin hade det inte gått. De har på ett fantastiskt sätt stöttat mig i arbetet, säger Laurah.

För mycket arbete har det varit: Nya eldragningar, tätade fönster, nytt hygiengolv, nytt hygientak, räcken, borttagning av väggar och innertak. Och till det: målande av väggar, nytt personalkök, inköp av utrustning och inredning. Resultatet är en fräsch, modern och funktionsenlig lokal, som gjord för att baka ljuvliga cupcakes i. Och nu är det inga problem att ta emot hur stora beställningar som helst.

My Little Cupcake

Att hyra lokal i en bostadsfastighet ser Laurah bara fördelar med. Många kommer förbi och ställer nyfikna frågor och erbjuder hjälp. Och även om hon inte har någon försäljning mot kund i lokalen så har hon varit med om många spontana och trevliga möten med de kringboende.

Kriser föder idéer

Det kanske går emot strömmen att satsa på en ny lokal mitt under corona, då konkurserna duggar tätt och antal events och konferenser gått ner i antal. Men där har My Little Cupcake tänkt tvärtom och istället satsat. Idéer på hur verksamheten kan utvecklas råder det inte brist på. Laurah funderar bland annat på att lära ut hur man spritsar, så håll ögonen öppna – i framtiden kanske du kan boka en privat kurs.

– Det som är roligast med jobbet är all positiv feedback jag får. Det är så härligt att se alla glada miner när de får sin ask med cupcakes. Alla älskar ju fika, avslutar Laurah och bjuder på ett smakprov på den mest sålda cupcaken med kladdig chokladbotten, karamellfrosting, flingsalt och valnöt.

Att den är en storsäljare kan man verkligen förstå. Mums!

Svenska Bostäder vill främja innovation och nyföretagande och vi väljer med omsorg verksamheter till våra bostadsområden. Vår ambition är att lokalhyresgästerna ska bidra till mervärde i området som trygghet, service och mångfald.

Relaterad information

Ny lokalhyresgäst: My Little Cupcake och grundaren Laurah Hedin

Var: Grimstagatan 19, Grimsta, Vällingby.

Aktuell: Firar fyra år som företag med inflytt i nyrenoverad lokal.

Affärsidé: Stockholms godaste cupcakes (snart världens)

Cupcakenamn i urval: Lovely Lime, Strawberry Swirl, Red Velvet, Vegan Orange, Oh Oreo!

Kunder i urval: Spotify, Google, Viaplay, ICA-handlarnas förbund och Avalanche studios

Framtidsplaner: Öppna fler produktionslokaler över landet.