Firman i Vällingby

Västerort / Vällingby

I ABC-staden Vällingby bygger vi 117 nya hyresrätter. Husen kommer att ligga vid korsningen Ångermannagatan och Multrågatan.

Rum 1:or-4:or
Antal 117
Byggstart Preliminärt 2025

ABC-staden Vällingby

När ABC-staden Vällingby byggdes av Svenska Bostäder och Stockholms stad på 50-talet var det med moderna tankar om ett bekvämt liv. Folk skulle ha nära till affärer, tunnelbanan och jobbet. Cykelvägar och gångbanor placerades så att barnen skulle kunna gå till lekplatsen och skolan utan att behöva korsa bilvägar. I centrum kunde man köpa färska blommor i en automat och gå på bio med vännerna. Allt det här finns kvar än idag. Förutom blomautomaten.

Stora och mindre lägenheter

De flerfamiljshus som byggdes på 50-talet bestod mest av 2:or och 3:or. Svenska Bostäder kommer därför satsa på större lägenheter och mindre 1:or för att anpassa ABC-staden till de behov vi har idag.

I Vällingby centrum finns ett stort parkeringsgarage. Det kommer vi använda oss av till våra hyresgäster för att slippa ökad biltrafik i bostadsområdet. Dessutom kopplar vi på en cykelpool och hoppas att fler väljer att strunta i bilen för gott.

 

Vill du bo här?

Anmäl dig till Stockholms stads bostadsförmedling. När vi har börjat bygga läggs projektet upp på bostadsförmedlingens webb och du kan skapa en bevakning.

Några månader innan inflyttning är det dags att anmäla intresse.

Bostadsförmedlingen

Karta

Laddar...