Interna byteskön

Interna byteskön är till för dig som bor hos Svenska Bostäder, Stadsholmen, Familjebostäder, Stockholmshem eller Micasa. Där har du möjlighet att söka och flytta till lediga lägenheter i alla fyra bostadsbolagens bestånd.

Blommande hägg intill en fastighet i Västberga

Lägenheter går till vår interna byteskö

Interna byteskön finns till för att hjälpa våra hyresgäster att snabbare och enklare kunna hitta ett nytt boende när man vill flytta. En del av våra nybyggda lägenheter och lediga lägenheter förmedlas via interna byteskön för att kunna erbjuda ett brett utbud av lägenheter, oavsett var man befinner sig i livet.

Så här funkar det

  • Den interna byteskön administreras av Bostadsförmedlingen i Stockholm
  • Den interna byteskön är gratis
  • Köpoängen räknas från inflyttningsdatum, oavsett när du aktiverar din köplats
  • Du behöver inte stå i den vanliga bostadskön för att kunna söka och få en lägenhet via interna byteskön
  • Hyresgäster som har ett avtal med avstående från besittningsskydd eller ett kontrakt med villkor som måste uppfyllas under boendetiden, till exempel studievillkor, har inte tillgång till interna byteskön
  • Får du en lägenhet via interna byteskön behöver du säga upp din nuvarande lägenhet

Gör så här

Aktivera din köplats på Bostadsförmedlingens webbplats. Du kan även ringa till deras kundtjänst på 08-785 88 30 eller besöka kundmottagningen på Palmfeltsvägen 5C i Stockholm, närmaste tunnelbana är Globen. Ange ditt personnummer, avtalsnummer och lösenord. När aktiveringen är klar kan du börja anmäla intresse för lägenheter och se vilken köplats du har.

Aktivera din köplats

Övrig information

Förtur i interna byteskön godkänns inte. Vill du ansöka om förtur av medicinska eller sociala skäl gör du det via Bostadsförmedlingens webbplats.

Internkön fungerar inte som en direktbytesförmedling mellan olika hyresgäster, utan det är endast lediga lägenheter som erbjuds.

Är du senior och har tankar på att byta bostad kan du läsa mer om hur du kan planera för ditt framtida boende på Stockholms stads webbsida Senior i Stockholm.

Kom igång