Campus Albano

Innerstaden / Norra Djurgården

På campus Albano i Norra Djurgården är det nära till Stockholms universitet och KTH. Här bygger Svenska Bostäder 1000 studentbostäder.

Rum 1 -3 rum och kök och korridor
Antal cirka 1000 studentbostäder
Byggstart 2017
Inflyttning hösten 2021 - juli 2023

Campus albano 3D visualisering

Student- och korridorsboende

De smarta 1:orna är på 16 - 25 kvadratmeter. Några få lägenheter blir på 2–3 rum och kök. Korridorsboendet kommer att ha upp till åtta rum med eget badrum och delat kök. Där ska också finnas mindre enheter som dubbletter, två rum med delat badrum och kök. Alla lägenheter är rökfria.

Under våren 2021 förmedlas den första etappen av campus Albanos lägenheter. Du kan bevaka projektet hos Bostadsförmedlingen.

I våra studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Vi förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. 

Gå till Bostadsförmedlingen

Ett rökfritt boende

Fimpar på marken och röklukt som sipprar in från grannens fönster är ett minne blott på campus Albano. Här bor du i ett rökfritt boende. Alla som tecknar hyreskontrakt här förbinder sig att inte röka i lägenheten, på balkonger eller i gemensamma utrymmen. Vi tror att rökförbudet kommer bidra till en mer hälsosam och hållbar boendemiljö för dig och dina grannar.

Hållbart stadsbyggande – med nära till universitetet och högskolan

Studentbostäderna kommer att ligga i närheten av AlbaNova och på gång- eller cykelavstånd till Stockholms universitet, KTH och Kräftriket. Området ska dessutom bli en förebild inom hållbart stadsbyggande. I dag bygger vi enbart med olika lågenergilösningar och med miljöanpassat material. I området kommer gång och cykel att prioriteras.

3D visualisering och webbkameror

Kika in i vår 3D-visualisering för att få mer information och se dig omkring på campus Albano

Läs mer om Albanoområdet
Läs mer om kunskapsmiljön, Albano

 

 

Karta

Laddar...