campus Albano - en levande stadsdel

Innerstaden / Norra Djurgården

Campus Albano ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop universitetshuvudstaden Stockholm och bildar ett hållbart campus med utbildningsmiljöer för över 10 000 studenter och forskare. Här byggs cirka 1 000 studentbostäder och lokaler för kommersiell service.

Rum 1 -3 rum och kök och korridor
Antal cirka 1000 studentbostäder
Byggstart 2017
Inflyttning etappvis 2021 - juli 2023

Student- och korridorsboende

Lägenheterna kommer byggas i olika storlekar. Lägenheterna på 1 rum och kök varierar i storlek mellan 16 och 25 kvadratmeter. Ett mindre antal lägenheter blir på 2–3 rum och kök. Korridorsboendet kommer att ha upp till åtta rum med eget badrum och delat kök. Där ska också finnas mindre enheter som dubbletter, två rum med delat badrum och kök.

Campus albano 3D visualisering

En attraktiv kunskapsmiljö

Albano ska bli en attraktiv kunskapsmiljö med olika typer av utbildnings- och forskningslokaler tillsammans med bostäder för studenter och gästforskare. Det ska också finnas restauranger och kaféer. En mångfald av verksamheter och service bidrar till att skapa ett levande och trivsamt område med goda förutsättningar för rekreation i den omgivande Nationalstadsparken.

Hållbart stadsbyggande – med nära till universitetet och högskolan

Studentbostäderna kommer att ligga i närheten av AlbaNova och på gång- eller cykelavstånd till Stockholms universitet, KTH och Kräftriket. Området ska dessutom bli en förebild inom hållbart stadsbyggande. I dag bygger vi enbart med olika lågenergilösningar och med miljöanpassat material. I området kommer gång och cykel att prioriteras.

3D visualisering och webbkameror

Kika in i vår 3D-visualisering för att få mer information och se dig omkring på campus Albano

Läs mer om Albanoområdet
Läs mer om kunskapsmiljön, Albano

På byggområdetn finns det tre webbkameror uppsatta. Här kan du se hur området växer fram.

 

Söker du bostad?

I våra studentlägenheter kan du bo om du är över 18 år och studerar minst 15 högskolepoäng per termin. Du kan anmäla intresse för våra studentbostäder hos Bostadsförmedlingen så fort du fått ditt antagningsbesked

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga studentlägenheter via Bostadsförmedlingen i Stockholm. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna.

Gå till Bostadsförmedlingen

Karta

Laddar...