Starta gårdsförening

Vill du öka trivseln och tryggheten där du bor? Förverkliga dina idéer tillsammans med dina grannar genom att starta en gårdsförening. Idag finns drygt 100 föreningar i våra områden.

Gårdsföreningar skapar mervärde

Många av våra hyresgäster startar en gårdsförening för att skapa ett mervärde i sitt boende och genomföra olika aktiviteter med sina grannar.

– Det är lätt att starta en gårdsförening. Tillsammans med Hyresgästföreningen hjälper vi till med både ansökan och ekonomisk uppföljning, säger Bo Strömvall, samordnare för boinflytandefrågor på Svenska Bostäder.

Vill du starta en gårdsförening?

Svenska Bostäder har tillsammans med Hyresgästföreningen Region Stockholm kommit överens om att hjälpa dig och dina grannar att få större inflytande i ert bostadsområde genom att till exempel starta en gårdsförening. 

Det enda du och grannarna behöver bidra med är förslag på vad ni vill göra tillsammans. En summa pengar finns i en särskilt avsatt pott för att hjälpa till med att genomföra era planer.

En gårdsförening är inriktad på handling och aktivitet, inte på byråkrati. Allt som krävs är att föreningen har en styrelse på minst tre personer och håller årsmöte. Medlemmarna får vara hur många som helst. Alla ska förstås ha ett hyresavtal med Svenska Bostäder. Det kostar ingenting att vara medlem. 

Kontakta oss om du vill starta en gårdsförening

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för er att komma igång. Kontakta oss på Svenska Bostäder genom att fylla i och skicka in ansökningsblanketten nedan. Du kan även kontakta din lokala Hyresgästförening, så berättar vi mer.