Andra sommaren på Järvabadet

22 april 2021 11:11

Sommaren närmar sig med stormsteg! Några ser fram emot att ta de första simtagen medan andra längtar efter att få lära sig nya simsätt. Bor du hos oss får du rabatterat pris på simskolan hos Spårvägen Simförening.

Järvabadet
Järvabadet sommaren 2020. Fotograf: Spårvägen Sim

Redan för 20 år sedan anordnade vi sommaraktiviteter tillsammans med Spårvägen för de barn och ungdomar som bor hos oss. Det första året höll vi till i Spångabadet och Kanaanbadet. Förra sommaren öppnade äntligen Järvabadet upp portarna på Järvafältet. Vi ställde några frågor till Jonatan Wik som är sportchef på Spårvägen Simförening om det.

Hur var första sommaren på Järvabadet?

Det var en fantastisk sommar på ett jättefint bad. Hundratals barn fick möjligheten att förbättra sin simning och bli trygga i vattnet. Flera av de som gick på simskolan har också valt att fortsätta simma i Tenstabadet under terminen.

Vad händer nu i sommar?

Simskolan kommer tillbaka vecka 26-29 och det finns tre nivåer, från nybörjare till att lära sig första simtagen.

Hur håller ni poolen coronasäker?

Poolen är klorerad vilket gör att risken för smittspridning är minimal. Kloret har visat sig ta död på eventuellt virus på nolltid.

Berätta lite om samarbetet med idrottsmammorna?

2020 så anordnade Rinkeby Run tillsammans med idrottsmammorna ”promenadbussar” som gick med flera barn till och från simskolan.

Vad kostar det att gå på simskola hos er?

Det kostar 100 kronor per vecka tack vare sponsorer och samarbetspartners. Ordinarie pris är 600 kronor. Boende hos Svenska Bostäder har möjlighet att boka med förtur fram till den 2 maj. Använd då den här länken

sommaraktiviteter.se hittar du fler aktiviteter som vi anordnar tillsammans med olika föreningar samt Familjebostäder, Stockholmshem och Stadsholmen. Som boende hos oss får du rabatt på alla aktiviteter som inte är helt gratis. Glad sommar!