Nycklar och låsbrickor

På våra distriktskontor hämtar du nycklar och låsbrickor när du flyttar in och lämnar dem när du flyttar ut.

Nyckelbricka hålls mot ett passagesystem

Låsbrickor

I många av våra fastigheter behöver du en låsbricka för att komma in i till exempelvis entréer, tvättstugor, miljöstugor, vindar och källarförråd. När du flyttar in får du det antal brickor du behöver till familjen. 

Har du tappat eller behöver beställa en extra låsbricka är du välkommen att kontakta Kundcenter via kontaktformuläret på Mina sidor. Varje bricka kostar 200 kronor och läggs på din nästa månadshyra. 

Hämta nycklar när du flyttar in

Du ska hämta nycklarna det datum som står på ditt hyresavtal. Kom till distriktskontoret klockan 13.00–15.00 eller enligt överenskommelse. Om tillträdet är en lördag, söndag eller annan helgdag hämtar du nycklarna nästa vardag. Det är endast den som står på kontraktet, eller har fullmakt och kontraktinnehavarens legitimation, som kan hämta ut nycklarna. 

Om inflyttningsdagen är på en klämdag när Svenska Bostäder har stängt, öppnar vi för dig efter att ha kommit överens om en tid.

Lämna nycklar när du flyttar ut

Nu i cornatider gäller ändrade rutiner för inlämning av nycklar och låsbrickor vid utflytt:
När du flyttar ut lämnar du nycklarna på områdeskontoret. Lägg nycklarna i ett kuvert med ditt namn, adress och telefonnummer på. Lägg dem därefter i brevinkastet på områdeskontoret.

I nuläget har vi tyvärr inte möjlighet att lämna ut någon kvittens att vi tagit emot nycklarna vid utflytt.

Lämna alla nycklar och låsbrickor på distriktskontoret dagen efter hyrestidens slut klockan 9.00–12.00 eller enligt överenskommelse. Om avflyttningsdagen är en lördag, söndag eller annan helgdag lämnar du nycklarna nästa vardag.

Om du flyttar ut på en klämdag när Svenska Bostäder har stängt, öppnar vi för dig efter att ha kommit överens om en tid.

När du byter lägenhet

Du och den du byter lägenhet med ska tillsammans komma till distriktskontoret på inflyttningsdagen klockan 9.00–12.00 eller enligt överenskommelse. Om inflyttningsdagen är en lördag, söndag eller annan helgdag ska du istället kvittera ut nycklarna nästa vardag. Fram till att du lämnar in nycklarna är du som flyttar ut ur lägenheten ansvarig för nycklarna.

Låsbrickor till vårdgivare

Vårdtagare ansvarar för låsbrickorna och ska godkänna att vårdgivare kvitterar ut en eller flera låsbrickor. Du som vårdtagare måste fylla i en fullmakt som ger din vårdgivare rätt att hämta ut brickor.

Frågor och svar

KATEGORIER: Nycklar & lås