Svenska Bostäders medarbetare finalister i Trust Stars 2021

11 mars 2021 11:46

Svenska Bostäders medarbetare Ida Södersten och Linnéa Fällström har nominerats till Årets inspirerande ledarskap respektive Årets HR-personlighet i Great Place to Works tävling Trust Stars 2021.

Trust Stars kategorier

I Trust Stars finns tre kategorier: Årets inspirerande ledarskap, Årets HR-personlighet och Årets kulturbärare. Eftersom Svenska Bostäder blev certifierade som Great Place to Work under 2020 fanns möjligheten att nominera personer från verksamheten till Trust Stars.

- Jag känner mig oerhört stolt över att vi har två finalister i Trust Stars. Det känns extra kul med nomineringarna eftersom de gjorts av kollegorna, säger Fredrika Andersson, HR-chef på Svenska Bostäder.

Ida Söderten, boförmedlarchef

Finalist: Årets inspirerande ledarskap

Namn: Ida Södersten
Organisation: Svenska Bostäder AB
Befattning: Boförmedlarchef
Ålder: 37 år
År inom organisationen: 2
Bor: Stockholm

Grattis! Du är nominerad till Årets inspirerande ledarskap. Hur känns det?

Jag är överraskad och det känns mycket bra.

I din mening, hur är en inspirerande ledare?

En inspirerande ledare är enligt mig någon som har ett genuint engagemang. Det är någon som känner av när ett nytt perspektiv behövs. Viktigt är också att ledarskapet anpassas efter varje individs behov.

Hur har du hittat nyckeln till ditt eget ledarskap?

Under mina tio år som ledare har det allra mest värdefulla varit alla medarbetare genom åren. Jag är tacksam för den raka kommunikation och feedback som jag har fått till mig och som hjälpt mig att utvecklas. I övrigt är det förmodligen så att de misstag jag gjort genom åren har varit avgörande för mitt eget lärande.

Vad har du för råd till andra organisationer som vill göra plats för egna inspirerande ledare?

Jag uppskattar att det finns en tydlighet i Svenska Bostäders organisation gällande bland annat rutiner och ansvarsfördelning. Denna tydlighet gör att mer av ledarens tid kan läggas på medarbetarna. Jag tror att det är positivt om det är möjligt för en ledare att ha detta som sin högsta prioritering. Det är något som andra organisationer kanske skulle kunna arbeta med.

Vad skulle det betyda för dig att vinna?

Vinsten är ärligt talat att ha blivit nominerad. Det är jag väldigt glad för.

Linnéa Fällström, HR-partner

Finalist: Årets HR-personlighet

Namn: Linnéa Fällström
Organisation: Svenska Bostäder
Befattning: HR-partner
Ålder: 30
År inom organisationen: 3,5
Bor: Stockholm

Grattis! Du är nominerad till Årets HR-personlighet. Hur känns det?

Tack! Det känns jättestort att ens ha blivit nominerad av min egen organisation. Att sedan ha gått vidare i processen och vara en av finalisterna är superhäftigt. Jag känner mig väldigt ödmjuk inför det och stolt förstås.

I din egen mening, hur är en bra HR-person?

En lyhörd och engagerad person som vågar tänka nytt och utmana organisationen.

Hur ser du på HR-avdelningens roll i en organisation?

En självklar strategisk partner och ett konsultativt stöd.

Vad är det mest givande med att arbeta med HR?

Att se chefer och medarbetare utvecklas och växa i sina roller. Men även att, som i mitt fall, få arbeta med arbetsgivarvarumärket och genom detta få möjlighet att kommunicera goda exempel från vår verksamhet såväl internt som externt, samt vara med och skapa stolthet och engagemang hos våra medarbetare.

Vad är det bästa med din arbetsplats?

Att vi, oavsett roll, bidrar till samhället genom att skapa trygga hem för stockholmarna. Jag upplever att vi är en prestigelös, engagerad och transparent organisation, kombinerat med att vi har ett bra arbetsgivarerbjudande, där våra medarbetare trivs och vill utvecklas.

Vad skulle det betyda för dig att vinna?

Det skulle vara väldigt hedrande att vinna, men att ens vara nominerad är en vinst för mig. Jag vet vilka otroliga HR-personligheter som vunnit tidigare år och det känns stort att få vara i det här sammanhanget.


Resultatet meddelas den 25 mars 2021 då Sveriges Bästa Arbetsplatser™ 2021 tillkännages. Läs mer om finalisterna i Trust Stars 2021.