Nu kan du läsa hållbarhets- och årsredovisningen för 2020

30 mars 2021 10:27

Sedan starten 1944 har vi haft som uppgift att bidra till Stockholms bostadsförsörjning genom att bygga och förvalta hållbara och trygga bostäder. Vi deltar aktivt i utvecklingen av stadsdelar, bostadsområden och hem, vilket påverkar vardagen för tusentals stockholmare.

– Det här året har vi särskilt ägnat åt att se över våra långsiktiga målbilder för Svenska Bostäder. Hållbarhetsfrågorna har varit i fokus och vi har tittat på hur vi kan stärka arbetet för att bidra till FN:s hållbarhetsmål, säger Sara Wallin, hållbarhetschef på Svenska Bostäder.

Långsiktigt hållbara

Under 2020 var 82 procent av hyresgästerna nöjda med vår service och 79 procent var nöjda med tryggheten. Vi fick vårt första hus som klarar stadens tuffa särkrav på energiområdet, utvecklade vårt arbete med Rättvist byggande och behöll vår certifiering som ett Great Place to Work.

– 2020 blev ett annorlunda år med pandemin som påverkade både vår verksamhet och våra hyresgäster. Den ekonomiska hållbarheten har varit mer i fokus än tidigare år och vi har anpassat och utvecklat våra arbetssätt för att stötta de hyresgäster som fått det tufft till följd av pandemin, säger Stefan Sandberg, vd på Svenska Bostäder.

I vår hållbarhets- och årsredovisning kan du läsa mer om året som gått i ord, bild och siffror. Den finns även som tillgänglighetsanpassad PDF.