Årets första trygghetsvandring i Kärrtorp

4 mars 2021 14:38

Den 17 februari gick vårens trygghetsvandring i Kärrtorp av stapeln. Många engagerade anslöt sig med målet att gemensamt öka tryggheten i området.

svenskabostader_arkovagen
På initiativ av stadsdelsförvaltning och med aktörer från förvaltningen, Svenska Bostäder, företagarföreningen i Kärrtorps Centrum och kommunpolisen, möttes man upp för att se över området och leta förbättringsmöjligheter. Syftet var att öka tryggheten för alla som bor och vistas i Kärrtorp. Jennifer Kuhlman, förvaltare på Söderortsdistriktet, berättar mer. 
 

Återkommande översyn

Denna typ av vandringar, som genomförs två gånger årligen, har vi genomfört under många år för att få de boende att känna sig tryggare i närområdet. Det som gör vandringarna effektiva är att de samlar många olika aktörer som har unika insikter om eventuella problem i området, förklarar Jennifer.
 
Under den senaste vandringen upptäcktes förhållandevis få problemområden. Detta beror dels på att upptäckter från tidigare vandringar redan åtgärdats och dels mycket tack vare tips från de boende i området.
 

Bra dialog och engagemang

Det gick superbra. Stadsdelen skickar ut frågor till de boende om vilka ytor som känns otrygga. Sedan följer vi upp de rutterna. Just denna vandring fick på grund av pandemin bara åtta personer vara med på. I vanliga fall är det fler från oss och från förvaltningen, men också hyresgäster, förklarar Jennifer.
 
Vi såg inget speciellt denna gång. Inte mycket nedslag eller klotter och de olika förvaltningarna hade sedan tidigare redan vidtagit åtgärder. Man hade bland annat skurit ner buskar och kompletterat med mer belysning, fortsätter Jennifer.
 

Har du synpunkter?

Har du varit på en plats i området där du känt dig otrygg? Har andra synpunkter eller idéer?
– Hör då av dig direkt till skarpnack@stockholm.se, rekommenderar Jennifer som avslutning.