Vattenlek i Husby

22 april 2021 11:28

Bara ett stenkast från Husby Centrum, mellan våra hus på Oslogatan och Bergengatan, har stadsdelsförvaltningen i Rinkeby-Kista byggt upp ett lekland med vattenlek som de förvaltar.

När stadsdelsförvaltningen såg över möjligheterna för Husbyparken som var i behov av upprustning lutade de först mot att införa en parklek. I samråd med bland annat öppna förskolan kom det istället in önskemål om vattenlek. Planerna på en parklek sköts på framtiden medan en uppgradering av den befintliga duschen i parken förverkligades.

– Vi är väldigt glada över att våra hyresgäster erbjuds en så härlig aktivitet alldeles intill husknuten. Det var väldigt uppskattat förra sommaren, säger Lena Bergsten, förvaltare på Svenska Bostäder i Husby.

Till skillnad från en parklek med en plaskdamm är vattenleken en mer tillgängliganpassad lek där alla kan delta och svalka sig på lika villkor. Vattenleken, med gröna grodor som sprutar vatten medan en gul sköldpadda ser på, inramas av bänkar och bord där barn och föräldrar kan vila sig och äta medhavd matsäck.

Ett uppskattat inslag i Husby som kommer glädja många barn i sommar! Glöm inte att fortsätta visa hänsyn genom att hålla avstånd.