Trygga Trappan - tillsammans med polisen

23 februari 2022 14:23

Trygga Trappan är ett projekt som ska bidra till ökad trygghet för våra hyresgäster. Vi gör det i samarbete med Polisen.

Trygga Trappan

I vissa av våra trappuppgångar vistas obehöriga som skapar en otrygg miljö för våra hyresgäster. Vi har nu inlett ett samarbete med Polisen som ska minska så kallat olovligt trapphäng.

Goda resultat

Projektet Trygga Trappan innebär även att Polisen har fullmakt från Svenska Bostäder att ge böter till obehöriga, direkt på plats.

Trygga Trappan har tidigare genomförts i Malmö med goda resultat. Vi har nyligen testat metoden i samarbete med Polisområde Globen och systerbolagen Familjebostäder och Stockholmshem. Nu har turen kommit till Skärholmens stadsdel. 

Tryggare hyresgäster

Självklart är du som bor i huset och dina gäster fortfarande välkomna i trapphusen och de allmänna utrymmena. Den här satsningen gör vi för att du som hyresgäst ska känna dig tryggare i ditt hem.

– Något av det som skapar mest otrygghet för våra hyresgäster är häng i trapphusen. Det blir stökigt och i vissa fall har trapphänget utvecklats till drog- och vapenhandel, berättar Krister Bergh, säkerhetsstrateg på Svenska Bostäder.

Nästa steg – Trygga Trappan i Skärholmen och Bredäng

Trygga Trappan startar med några utvalda adresser i Skärholmen och Bredäng. Vi börjar med vissa adresser där vi tidigare provat andra lösningar som kameraövervakning, rondering och väktare, men där vi inte lyckats komma till rätta med problemen.

– Det här är ett nytt sätt att titta på problematiken. Svenska Bostäder har anmält vissa adresser till Polisen och de kommer regelbundet att åka ut till adresserna för att kontrollera om det förekommer häng i trapphuset eller andra allmänna utrymmen, förklarar Krister vidare.

Om olagligt häng förekommer kommer Polisen att ge en varning vid ett första tillfälle, påträffas personen igen kan Polisen ge böter direkt på plats. Om minderåriga påträffas kommer målsman att meddelas och en orosanmälan registreras hos Socialtjänsten.

Hör gärna av er!

Trygga Trappan startade under januari 2022. Vi hoppas att projektet kommer att öka tryggheten för er som bor och verkar i huset. Informationsdekaler finns i entréer och trapphus.

Har du frågor eller har synpunkter på Trygga Trappan är ni välkomna att höra av er till oss via Kundcenter på 0771-318 318.

Med vänliga hälsningar

Janne Enqvist  (Bovärd), Krister Bergh (Säkerhetsstrateg) och Münibe Demirkiran (Förvaltare)