Hur går det andra testet till?

1. Hyresgästen anger önskade kriterier för ny lägenhet

Är du hyresgäst hos oss, är 65 år eller äldre, bor i 4 rum och kök eller större och bor i ett hus med hiss eller i en lägenhet som ligger på bottenplan kommer du att få ett mejl eller brev hemskickat till dig. Detta innehåller information om projektet och ett formulär där du kan ange önskade kriterier för din framtida lägenhet. Har du fått ett mejl fyller du i det länkade digitala formuläret. Har du fått ett brev fyller du i det bifogade formuläret och postar till oss. Erbjudandet är frivilligt.

2. Svenska Bostäder bevakar lediga lägenheter som matchar hyresgästens önskade kriterier.

När en lägenhet blir ledig som matchar dina önskemål så kontaktar vi dig via telefon eller mejl. Är du intresserad så förmedlar vi lägenheten via den interna byteskön, riktad till bostadssökande som är 65+ år så att du kan söka den via Bostadsförmedlingen.

3. Hyresgästen söker lägenheten via Bostadsförmedlingen

Du kan boka en tid på ditt närmaste områdeskontor via Kundcenter för att få hjälp att söka lägenheten. Kommer du bland de främsta i kön så har du möjlighet att gå på visning och avgöra om det är en lägenhet som passar dig.

4. Bostadsförmedlingen förmedlar lägenheten enligt ordinarie rutiner

Du behöver uppfylla villkoren för lägenheten för att kunna få ett lägenhetserbjudande. Villkoren står i lägenhetsannonsen.

5. Hyresgästen kan flytta in i sin nya lägenhet

Din nuvarande lägenhet sägs upp i samband med att du tecknar nytt avtal och besiktigas för nästa hyresgäst. Vår relation som hyresvärd och hyresgäst fortsätter.

6. Hyresgästens uppsagda lägenhet förmedlas genom Bostadsförmedlingen.

Din stora lägenhet om minst 4 rum och kök förmedlas genom Bostadsförmedlingen och blir tillgänglig för större familjer, vilket i förlängningen leder till minskad trångboddhet. Helt enkelt en vinst för alla!