Gullingeskolan fick besök

14 juni 2018 12:00

För femte året i rad var personal från Svenska Bostäder ute i ett par mellanstadieklasser tillsammans med Svenska Kunskapsförlaget. Denna gång gjordes besöket i Gullingeskolan i Tensta. Temat var främst att spara energi hemma, lite kring farligt avfall och hur man sorterar förpackningar i miljöstugan.

Som en del i vårt arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor har Svenska Bostäder valt att samarbeta med Svenska Kunskapsförlaget som ger ut Natur & Miljöboken till elever i åk 4-6. Natur & Miljöboken delas ut till drygt 13 300 elever i våra bostadsområden. Svenska Kunskapsförlagets vision är att tidigt grundlägga kunskap och förståelse för nästa generations vuxna i miljö- och hållbarhetsfrågor.

- Ungdomarna som går i mellanstadiet är så otroligt engagerade och vi hoppas att de förmedlar kunskapen vidare till sina föräldrar och syskon och att de tillsammans får en mer miljövänlig livsstil, säger Marie från Kunskapsförlaget som alltid är med på besöken.

Förutom Marie på Kunskapsförlaget var Maria Löfholm, miljösamordnare och Nurcan Gültekin, samordnare i social hållbarhet på Järva, med under dagen.

- Ungdomarna är mycket duktiga i miljöfrågor. De kom med många bra förslag på hur de brukar spara el och vatten i sina hem. Ungdomarna kände även till att avfallet som återvinns blir till nya saker eller till energi, berättar Maria.