​Rekordmånga studenter fick lägenhet hos Svenska Bostäder

22 februari 2018 09:00

Över 600 studenter fick en lägenhet hos Svenska Bostäder under 2017 visar statistik från Bostadsförmedlingen i Stockholm. Det är cirka 50 procent fler än året innan och ett rekord för bolaget som nu är en de största hyresvärdarna även för studenter i Stockholm.

- Svenska Bostäder ökar tempot och planerar för över 1300 studentbostäder de kommande åren. Det är viktigt att Stockholm, som en av Sveriges viktigaste universitetsstäder, kan erbjuda studenterna ett bra boende, säger Pelle Björklund, vd, Svenska Bostäder.

Fakta

  • Ökningen av antalet uthyrda studentlägenheter under 2017 beror bland annat på inflyttningen i kvarteret Vallgossen på Kungsholmen.
  • Studentbostäder utgjorde en tredjedel av de lägenheter Svenska Bostäder lämnade till Bostadsförmedlingen i Stockholm under året.
  • Totalt förmedlades 2 507 studentlägenheter via bostadskön i Stockholm.

Det här gäller för ett kontrakt i en studentbostad

Den sökande måste studera vid eller har fått ett antagningsbesked till ett universitet, en högskola eller YH-utbildning. Varje termin måste intyg på minst 15 högskolepoäng per termin visas. Studenten står kvar i bostadskön och behåller därmed sin kötid under boendetiden i en studentlägenhet.