​Valeria Montti Colque sätter färg på Grimsta

17 augusti 2018 09:00

Just nu håller konstnären Valeria Montti Colque på med ett flertal större muralmålningar på Svenska Bostäders hus i Grimsta. Det är passagerna mellan husen som målas för att skapa en trevlig miljö för alla som rör sig i området.

- Vi är glada att få egna muralmålningar till Grimsta. Vi tror och hoppas att detta kommer att sätta en varmare, skönare prägel på området. Vi ser fram emot att få ta del av det Valeria har skapat, säger Helene Engholm, distriktschef i Västerort.

Valeria Montti Colque har stor kunskap av muralmåleri och de här fyra muralerna blir hennes första i stadens regi. Motiven föreställer djur och växter som kombineras med färgstarka mönster. Inspirationen har hon hämtat från det närliggande Grimsta naturreservat.

Stockholms stad har genom Stockholm konst arbetat med flera stora muralmålningar de senaste tre åren.

- Ökad tillgång till kultur är ett tydligt kulturpolitiskt fokus för staden och konst i det offentliga rummet är en självklar del i det. Jag ser fram emot att få ta del av Valeria Montti Colques tillskott till vår stad, säger Emilia Bjuggren, kulturborgarråd.

Invigning av muralmålningarna
Svenska Bostäder bjuder tillsammans med konstnären Valeria Montti Colque, kulturborgarrådet Emilia Bjuggren och Stockholm konsts chef Mårten Castenfors in alla konstintresserade till en invigning av muralmålningarna.

Dag: Lördag 25 augusti 2018
Tid: Kl. 14
Plats: Grimstagatan 83, Vällingby. Närmaste tunnelbanestation är Vällingby C.