Vi söker nya talanger

22 februari 2017 16:00

Dags att söka till 2017 års traineeprogram. I år letar vi efter två trainees till områdena ”Energi och miljö” och ”HR”. Deltagarna är anställda hos oss under ett år och har sin hemvist hos Svenska Bostäder hela året.

Bilden visar deltagarna i SABO Trainee 2016. Foto: Anette Jansson-Bougt

SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, står bakom traineeprogrammet som pågår under ett år. Programmet riktar sig till unga akademiker med ingen eller kort arbetslivserfarenhet och är ett sätt för Svenska Bostäder att tillsammans med SABO ta ansvar för kompetensförsörjningen till branschen.

   – Allmännyttan har ett stort behov av kompetens och SABO Trainee ger unga, framtida nyckelspelare en god introduktion till branschen. De får ett stort nätverk, en god verksamhetsförståelse och personlig utveckling. Programmet hjälper våra medlemmar att hantera sin kompetensförsörjning strategiskt på den tuffa arbetsmarknad som råder där många vill anställa dessa unga duktiga akademiker, säger Pia Leden, programansvarig på SABO.

I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler tillsammans med övriga traineer från alla delar av landet. Programmet ger en helhetsförståelse för ett bostadsföretags verksamhet och innehåller bland annat ekonomi, juridik, omvärldsanalys, kundrelationer, affärsmannaskap och fastighetsutveckling. Förutom faktakunskaper ges stöd i traineens personliga utveckling. Utbildningen innehåller även hemuppgifter och uppföljningssamtal med närmsta chef.

 Ansökningsperioden för unga akademiker som vill ansöka till någon av tjänsterna i SABO Trainee med start hösten 2017 är 22 februari- 22 mars.

Sök nu! Klicka här för att komma direkt till annonserna.

Här kan du läsa mer om SABO:s traineeprogram.