Jörgen Holmqvist ny chef för Fastighetsutveckling

13 februari 2017 14:38

Sedan den 1 februari heter Svenska Bostäders nya chef för Fastighetsutveckling Jörgen Holmqvist. Jörgen var tidigare ombyggnadschef inom samma avdelning och efterträder nu Lars Skoglund som går i pension till sommaren.

Jörgen Holmqvist har en bakgrund inom byggbranschen och kom till Svenska Bostäder år 2003 för att arbeta med entreprenadupphandlingar och inköp. Sex år senare övergick Jörgen till rollen som biträdande ombyggnadschef och fyra år senare till arbetet som chef för samtliga ombyggnationer inom Svenska Bostäder. 

 - Det känns väldigt roligt och spännande med min nya roll på Svenska Bostäder, framför allt med tanke på vårt viktiga uppdrag  att skapa många nya bostäder i Stockholm, däribland Stockholmshusen. Vårt mål är att bygga 700 nya och hållbara bostäder under 2017 vilket är en stor utmaning, säger Jörgen Holmqvist.

Jörgen har bred kompetens inom flera viktiga områden. I hans nya ansvarsområden ligger främst nyproduktion, ombyggnationer, energi- och miljö samt upphandling och inköp.

- Jörgen Holmqvist har gedigen erfarenhet och kunskap om alla de frågor som vi har framför oss, säger Pelle Björklund, VD.


Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Hos oss bor 55 000 stockholmare i någon av våra drygt 25 000 hyreslägenheter. Vi äger och förvaltar 4 000 lokaler. Vi är cirka 300 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby city. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. Under drygt 70 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm. Vårt kundlöfte är ”som en hyresvärd borde vara”. Det betyder att vi ska erbjuda bra och prisvärda bostäder, en god service och trygga bostadsområden. Med hjälp av bolagets omfattande nybyggnads- och upprustningsprogram och en förvaltning i toppklass, är vi bäst på hyresrätt i Stor-Stockholm.