Svenska Bostäder hyr ut Vallgossens källare till hostel

5 december 2016 06:30

Hösten 2017 öppnar Stockholm Hostel appartments i källaren på Svenska Bostäders fastighet i före detta S:t Görans gymnasium i kvarteret Vallgossen på Kungsholmen.

Gamla S:t Görans gymnasium på Kungsholmen byggs just nu om till 237 studentlägenheter med inflyttning terminstarten 2017. Samtidigt passar Svenska Bostäder på att renovera och bygga om källaren i fastigheten till en modern och attraktiv hostelverksamhet.

Från och med augusti 2017 utökar Stockholm Hostel sin rörelse med ytterligare ett budgethostel på Kungsholmen. Företaget kommer hyra källarlokalen av Svenska Bostäder med kontrakt på tjugo år.

- Det finns en efterfrågan på budgetboende i centrala Stockholm. Vi tror på det här konceptet, säger Ola Wickman lokalchef på Svenska Bostäder.

Svenska Bostäder står för renovering och ombyggnad av lokalen. Den 1000 kvadratmeter stora ytan ska rymma 22 lägenhetsliknande rum på mellan 30 till 50 kvadratmeter med eget badrum och pentry. Av dessa kommer sju rum ha fönster ut mot gatuplan.

- Svenska Bostäder är fantastiska att jobba med, säger Robin Schyllert som tillsammans med kompanjonen Niclas Falkenstrand ska driva Hostel apartments.

-Vi har inga kontakter inom fastighetsbranschen. Nu jobbar vi med proffs som kan byggnation utan och innan, det är en enorm tillfredställelse. Svenska Bostäder jobbar snabbt och vi litar på dem till hundra procent.

Byggnaden i kvarteret Vallgossen är ett av landets främsta modernistiska byggnadsverk. Huset ritades av arkitekten Leonie "Lola" Geisendorf. "Lola" jobbade i den kände arkitekten Le Corbusiers funktionalistiska anda med råa material och konstruktioner i obehandlad betong. Huset invigdes redan 1961 som hushålls- och sömnadsskola för flickor. 1971 övergick skolan till gymnasieskola med praktisk profil. Hösten 2011 köpte Svenska Bostäder byggnaden.

Fakta om Svenska Bostäders lokaler:
Svenska Bostäder äger och förvaltar mer än 3 000 lokaler i Stockholms stad. Av dessa är 1 400 kommersiella lokaler. Det är allt från kontor, butiker och restauranger till förskolor, skolor, vårdanläggningar och lager. Varje år tecknar vi över 100 nya avtal och har möjlighet att omförhandla över 400 avtal. Total intäkt är ca 300 Mkr/år.
Svenska Bostäder äger och förvaltar centrumanläggningarna i Kärrtorp, Husby, Björkhagen och Dalen med över 30 000 besökstillfällen per dygn.

Tyck till om nya utseendet