Ett steg närmare 249 nya studentbostäder på Kungsholmen

2 mars 2015 10:23

I veckan tecknade Svenska Bostäder avtal om att påbörja om- och tillbyggnationen av S:t Görans gymnasium i kvarteret Vallgossen till studentbostäder.

Detta är ett led i Stockholms stads högt ställda mål för nyproduktion. Huvudbyggnaden, där gymnasiet tidigare var inrymt, är 10 våningar högt och skapar cirka 235 nya studentbostäder om 8 000 kvm boarea. I huset inryms även en förskola i en flygelbyggnad, garage i källarplan samt ett antal kommersiella lokaler. Projektet skapar även 14 helt nya studentbostäder i en tillbyggd del på plats där ursprungligen en aula var tänkt.

- Projektet är oerhört spännande och vi ser fram emot att bygga till och samtidigt bevara 50-talskaraktären under denna spännande omdaning, säger Pelle Björklund, VD på Svenska Bostäder.

Värmdö Bygg, som sedan i höstas ingår i SERNEKE-koncernen, har fått i uppdrag att bygga om huset till studentbostäder i kvarteret Vallgossen. Projektet uppgår till cirka 310 miljoner kronor.

S:t Görans Gymnasium invigdes 1960 och är klassad som en kulturhistorisk byggnad. Den ritades av Léonie och Charles-Edouard Geisendorf och har en unik arkitektur.

Tyck till om nya utseendet