Nominerade till Kundkristallen

17 januari 2019 14:35

Svenska Bostäder är nominerade till AktivBos Kundkristallen inom kategorin Bästa nyproduktion. Två av tre nomineringar i den kategorin är våra projekt. Vinnaren koras den 7 februari.

De tre nominerade är:

Svenska Bostäder / Nybohovsbacken (Besqab)
Svenska Bostäder / Triglyfen ( NCC)
Växjöbostäder AB / Skärvet 7 (Dynacon Construction AB)

- Det är fantastiskt roligt att vi har blivit nominerade med två projekt. Vi har ju vanligtvis ofta goda resultat på nyproduktionsenkäterna och det känns bra att de uppmärksammas på detta sätt. Att våra hyresgäster är så nöjda och ger oss bra betyg är resultatet av ett gott samarbete mellan Distrikten och Fastighetsutveckling, säger Jörgen Holmqvist, chef Fastighetsutveckling.

Projektet Triglyfen

På Strandliden i Hässelby strand har vi byggt ett 16-vånings höghus med 61 lägenheter som vi kallar Triglyfen. De flesta av lägenheterna har en fantastisk utsikt över Mälaren. Entreprenör är NCC.

Projektet Nybohovsbacken hus 1 och 2

Längst med Nybohovsbacken i Liljeholmen uppförs 14 hus varav Svenska Bostäder bygger sju av dem. Hus 1 och 2 flyttade hyresgästerna in i under våren 2018 och har svarat på en 6-månaders enkät. Tre ytterligare hus är nyligen inflyttade i och hus 13-14 står klara 2021. Entreprenör är Besqab.

Kundkristaller för serviceindex

Resultatet för SB:s serviceindex för bostäder 2018 är 82,9 procent mot förra årets resultat på 84 procent. De som blev nominerade i år för Högsta serviceindex är:

  • AB Bostaden i Umeå
  • AB Stångåstaden
  • Lunds Kommuns Fastighets AB

Se alla nomineringar