Kv. Nybohovsbacken Liljeholmen

I backen upp mot Nybohovshöjden bygger vi 91 hyreslägenheter. De boende i de högst belägna lägenheterna kommer att få en fantastisk utsikt.

Husen byggs med miljövänliga material och blir mellan 4 och 8 våningar. Vi gör gårdarna trivsamma genom att plantera blommor, buskar och träd. Där det finns utrymme blir det även lekplatser och sittgrupper för umgänge. Vid Nybohovsbacken kommer det finnas en park med lekmöjligheter.

I anslutning till husen blir det en parkering i befintligt garage och i markplan. En förskola och butikslokaler byggs i området.

Lägenheterna

Lägenheterna får hög standard. De är välplanerade med hög kvalitet i alla materialval. Fokus vid all planeringen är hyresgästens trivsel, trygghet och krav på funktionalitet. Badrummen och duschrummen har kakel och klinker, spisen har glaskeramikhäll och golven har parkett. Alla lägenheter får balkong eller uteplats.

Lägenheterna finns i olika storlekar från 35 kvm till 107 kvm.

Fibernätet SB Bredband installeras i alla lägenheter för tv, bredband och telefoni.

Hus 1 och 2, kvarteret Reservoaren 1 

Läs mer om lägenheterna i hus 1 och 2 som först blev färdiga och är inflyttade. Infobladet för Nybohovsbacken, pdf.

Hus 10 - 12, kvarteret Kärlet 1

Läs mer om lägenheterna i hus 10-12 som flyttades in i under etapp 2. Infobladet för Nybohovsbacken, pdf.  Bofaktablad på de olika lägenheterna.

Hus 13 och 14

Den tredje etappen längst ned i backen är färdig för inflytt till  våren/sommaren 2021. Intresseanmälan görs cirka 6 månader innan inflytt till Bostadsförmedlingen.

Området

Lägenheterna ligger centralt med närhet till Liljeholmens centrum och grönområden runt sjön Trekanten. Tunnelbana, bussar och tvärbana ligger strax intill.

Vi bygger hyreslägenheter och Besqab bygger bostadsrätter samtidigt i Nybohovsbacken. Totalt byggs det 180 lägenheter i området i tre etapper.

Bostadsförmedlingen

Lägenheterna förmedlas i flera etapper via Bostadsförmedlingen. Bor du redan hos oss eller våra systerbolag kan du söka en lägenhet via den interna kön. 

Laddar...

  • Befintliga bostäder
  • Pågående
  • Kommande

Lägesbeskrivning

Livsmedelsbutiker

Hämtar Livsmedelsbutiker...

Caféer

Hämtar Caféer...

Restauranger & Serveringar

Hämtar Restauranger & Serveringar...

Söker du bostad?

Svenska Bostäder förmedlar samtliga lediga lägenheter via det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB. Du söker själv aktivt bland de annonserade bostäderna via bostad.stockholm.se.

Förutom förstahandskontrakt förmedlar Bostadsförmedlingen även enstaka korttidskontrakt samt boenden för dig som är student, äldre eller med särskilda behov.

Gå till bostadsförmedlingen   

Områdets historia

Nybohovsberget bebyggdes 1960–1962 med en storskalig bostadsbebyggelse i form av punkthus och lamellhus, totalt cirka 1 000 lägenheter. Området planerades och uppfördes vid den tiden då bilismen spåddes en ständig expansion.

Läs mer om vår historia