Möt vår nya förvaltare

22 februari 2022 14:24

Vad gör egentligen en förvaltare på dagarna och vilka egenskaper är bra att ha för att jobba som det? Vi har träffat Tenstas nya förvaltare Ruslan för att få svar på några frågor kring yrket.

Vår nya förvaltare i svart jacka och keps.

Hej Ruslan! Du är ny som förvaltare i distrikt Järva. Hur har det varit den här första tiden?

Jag har jobbat som förvaltare i Järva i tre veckor nu. Den första tiden har varit händelserik med mycket ny information att ta in. Jag förstod ganska direkt att jag fått en arbetsgivare med stora ambitioner.

Alla kanske inte vet vad en förvaltare gör. Beskriv gärna en vanlig arbetsdag.

En vanlig arbetsdag startar på kontoret klockan 07.00, därefter kan det se väldigt olika ut från dag till dag. Det är allt från kontakt med hyresgäster gällande olika ärenden och samordning av olika projekt, till dialog och uppföljning med teamet av bovärdar för att se till att de har rätt förutsättningar för att utföra sina arbetsuppgifter. I stort sett se till att vi kan leva upp till hyresgästernas förväntningar.

Vad var det i förvaltarrollen som lockade?

Variationen i arbetsuppgifterna och att dagligen få jobba med problemlösning. Jag drivs av att jobba mot nöjda hyresgäster.

Vilka egenskaper tycker du man bör ha om man vill jobba som förvaltare?

Bra egenskaper att ha i jobbet som förvaltare är lösningsorienterad, handlingskraftig och lyhörd. Då har man en god grund.

Vad ser du mest fram emot i år, både i jobbet och privat?

I jobbet ser jag fram emot att få stadga mig i rollen och att få göra skillnad i ett av Stockholms utsatta områden. Privat ser jag fram emot att kunna resa och träffa människor i det verkliga livet igen.