Albanoprojektet får pris av studenter

30 april 2016 15:00

Albanoprojektet har utsetts till ”Stockholms studentvän 2016” av Stockholms studentkårers centralorganisation.

- Jätteroligt att det äntligen har kommit igång och att Stockholm bygger ett stort Campusområde mellan KTH, Universitet och Karolinska institutet. Vi är stolta att vi får bidra till detta, säger Pelle Björklund, vd Svenska Bostäder.

Stockholms studentkårers centralorganisation (SSCO) har utsett Albanoprojektet till Stockholms studentvän 2016. Albanoprojektet är ett samarbete mellan Stockholm stad, Stockholms universitet, KTH, Akademiska hus och Svenska Bostäder. Utmärkelsen kan tilldelas organisationer, företag, myndigheter, kommuner eller delar av dessa samt till enskilda eller grupper av personer.

Motivering till utmärkelsen
I november 2015 togs det första spadtaget för totalt 150 000 kvm campusmiljö med utbildningslokaler och 1 000 nya student- och forskarbostäder. Det nya Campusområdet kommer att utgöra en viktig del för Stockholm som ledande studentstad i Sverige och en kunskapsregion i världsklass. Men redan nu anser SSCO att första spadtaget är en milstolpe och att Albanoprojektet förbättrar Stockholm som studentstad, genom att lyfta frågor om bostäder för studenter, hållbart stadsbyggande samt framtidens campus- och lärandemiljöer högt på den politiska agendan.

SSCO vill med utmärkelsen Stockholms studentvän 2016 uppmärksamma ett vitalt byggprojekt som i många led inkluderat studenter och forskare i processerna fram till byggstart, vilket är goda exempel att lyfta fram. SSCO tror att Albanoprojektet kommer att bidra till att förbättra Stockholms studenters sociala situation, öka Stockholmsregionens attraktivitet och att projektet även kommer att ge ringar på vattnet för andra campusutvecklingsprojekt och bostäder för studenter.

Campus Albano och Svenska Bostäder
Svenska Bostäder bygger drygt 1 000 student- och forskarlägenheter i olika storlekar på lägenheterna men även korridorsboende. Betydelsen av bra lokaler för utbildning och forskning i kombination med student- och gästforskarbostäder och service, ger en levande stadsmiljö under dygnets alla timmar. Vi bygger med hänsyn till miljön och biologiska mångfald. Läs mer om Campus Albano

Tyck till om nya utseendet