Allmännyttans traineeprogram 2019/2020 är öppen för ansökan

28 februari 2019 08:00

Till Allmännyttans traineeprogram 2019/2020 söker Svenska Bostäder en nyexaminerad person som kommer att tillhöra Fastighetsutvecklings enhet Tidiga Skeden, i rollen som biträdande projektledare.

- I år söker vi en akademiker som brinner för nyproduktion och som vill vara en del av de tidiga skedena av produktionen, säger Linnéa Fällström, traineesamordnare på Svenska Bostäder. 

Allmännyttans Traineeprogram startar under hösten 2019 och pågår under ett år. Ansökningsperioden är 28 februari – 7 april. Deltagarna anställs på ett av SABO:s medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där under hela utbildningen.

I år söker SABO cirka 15 deltagare till drygt 12 allmännyttiga bostadsföretag, varav Svenska Bostäder har en plats på Fastighetsutveckling Tidiga Skeden-enheten.

Fördelarna med ett traineeprogram

Hela bygg- och fastighetsbranschen är i stort behov av unga talanger. Genom Allmännyttans Traineeprogram tar bolagen ett gemensamt ansvar för återväxten i branschen. Förutom erfarenhet från branschen har tidigare traineer lyft fördelarna med att få ett stort nätverk och personlig utveckling.

Fakta Allmännyttans Trainee

SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, står bakom traineeprogrammet som pågår under ett år. Deltagarna anställs på ett av SABOs drygt 300 medlemsföretag för en specifik tjänst och har sin hemvist där hela året. I programmet ingår fem gemensamma utbildningsmoduler och med traineer från alla delar av landet. Utbildningen innehåller även uppgifter och uppföljningssamtal med närmsta chef. Drygt 130 personer har sedan starten 2006 genomgått Allmännyttans Trainee. På Svenska Bostäder har hittills åtta personer genomfört utbildningen.

Ansök nu