Ny hyra för 2018 dröjer

24 januari 2018 13:00

Den lokala Hyresförhandlingen för 2018 mellan Svenska Bostäder och Hyresgästföreningen har inte kommit i mål. Därför går årets förhandling till medling i Hyresmarknadskommittén. Det betyder att vi ännu inte har något besked om din nya hyra och från vilket datum den kommer att gälla.

Den årliga hyresutvecklingen förhandlas mellan Svenska Bostäder och lokala förhandlingsdelegationer från Hyresgästföreningen region Stockholm. Årets hyresförhandling för hyrorna 2018 har dragit ut på tiden. Förhandlingen har avbrutits och istället går parterna till medling hos Hyresmarknadskommittén. 

- Det är en fördel att vi har en förhandlingsordning som möjliggör en tvistelösning och medling. Min förhoppning är att en lösning kan uppnås relativt snabbt, säger Pelle Björklund, vd, Svenska Bostäder. 

Hyresmarknadskommittén består av representanter från Hyresgästföreningen centralt och SABO, branschorganisationen Sveriges Allmännyttiga Bostadsbolag. Kommitténs uppgift är att medla när parterna inte själva kommer överens i en hyresförhandling lokalt.

Vilken hyreshöjning det blir för 2018 blir klart senare i vår när Hyresmarknadskommittén genomfört sin medling eller beslut i frågan har fattats.

Fakta

  • Den årliga hyreshöjningen förhandlas mellan Svenska Bostäder och lokala delegationer från Hyresgästföreningen region Stockholm.