Användbara appar från Stockholms stad

23 april 2018 14:55

Stockholms stad har som mål att vara världens smartaste stad 2040. En liten del i detta, som kan ha stor betydelse för dig som bor i staden, är utvecklingen av appar som kan underlätta vardagen. Vi listar några av våra favoriter.

Färskast av stadens appar är trafiken.nu som bygger på webbplatsen med samma namn. Fördelen med appen är att den gör det möjligt att prenumerera på trafikinformation, så att du får notiser om störningar och kan välja en annan resväg.

En annan favoritapp är Tyck till, som du använder för att lämna synpunkter på trafik- och utemiljön i Stockholm. Ser du en överfull papperskorg, har du frågor om sandsopningen eller vill visa uppskattning för något i staden är Tyck till-appen rätt forum för dig.

För unga bokslukare finns appen Bibblix, där barn mellan sex och tolv år kan få tillgång till hundratals böcker direkt i en mobil eller surfplatta. I appen finns också boktips både till erfarna läsare och till nybörjare.

Med appen Livsmedelskollen blir det lättare att se om restauranger och andra verksamheter som hanterar livsmedel sköter sin hygien. I appen får du tillgång till resultatet av Miljöförvaltningens inspektioner. Du kan också anmäla om du blivit matförgiftad eller observerar något som strider mot livsmedelslagen, till exempel otillräcklig värmehållning eller bristande hantering av kylvaror.