Besök arkitekturfestivalen Open House, 6-8 oktober

3 oktober 2017 12:43

På lördag den 7 oktober kan du besöka Svenska Bostäders nya studentboende i kvarteret Vallgossen eller Disponentvillan som vårt dotterföretag Stadsholmen visar upp. Redan på fredag 6 oktober kan du besöka den gamla kättingsmedjan på Mariaberget.

 

Open House är en arkitekturfestival där stockholmarna får gratis guidade visningar till Stockholms mest spännande byggnader och platser under tre dygn, fredag den 6 oktober - söndag den 8 oktober. Många av byggnaderna är aldrig visade för allmänheten tidigare.

Intresset för att se vad som finns bakom låsta portar och avspärrade byggarbetsplatser är enormt. Genom att öppna staden ska OpenHouse bidra till att främja intresset för arkitektur och involvera fler i stadens utveckling.

Vallgossen, 7/10 kl 10-16

Kom och se den fantastiska utsikten från takterrassen på Vallgossen, Sankt Göransgatan 95, Kungsholmen. Förutom utsikten kan du också se en möblerad visningslägenhet, den fantastiska ljushallen, takterrassen och gymnastiksalen. Välkommen på lördag till det fantastiska huset som vi har byggt om från skola till studentbostäder. 

Kättingsmedjan, 6/10 kl 12-14

Redan på fredag efter lunch kan du besöka Kättingsmedjan på Mariaberget med ingång från Söder Mälarstrand 19B. Välkommen på fredag mellan kl 12-14.

Disponentvillan, 7/10 kl 13-16

På lördag kan du titta in i Disponentvillan vid Ludvigsbergs mekaniska verkstad. Villan byggdes omkring 1860 för direktören Jaques Lamm och hans familj. Vid den tiden var villan en av de mest påkostade i Stockholm och ett främmande inslag på det fattiga Södermalm.

Disponentvillan ligger på Ludvigsbergsgatan 18-22, Södermalm och villan är du välkommen till mellan kl 13-16 på lördag.

Program

Förutom våra tre fastigheter finns det mycket att se under arkitekturfestivalen.
Läs mer på Open house webbplats

Andra året för Open house

Open house festivaler hålls i många städer runt om i världen. I Stockholm är det andra året som festivalen går av stapeln. Vi var även med förra året och visade då upp kvarteret Björnlandet i Norra Djurgårdsstaden och ett timmerhus på Söders höjder.

VAD ÄR OPEN HOUSE STOCKHOLM?

Open House är en festival som väcker allmänhetens intresse för arkitektur, involverar medborgarna i stadens utveckling och ger nya kunskaper om stadens historia och design. Open House ska väcka en nyfikenhet och inspirerar till en positiv debatt om byggande och design. Invånarna ska få chansen att se och uppleva hur arkitektur och design utvecklar staden.